Holdkammerater mobber grædende OL-atlet: Nu tager sagen vild drejning

To sydkoreanske speedskatere mobbede deres holdkammerat efter en dårlig tid ved vinter-OL, og det har nu fået store konsekvenser for én af mobberne

Noh Seon-Yeong fik skylden for den dårlige tid i 500 meter speedskating for hold under vinter-OL. Foto: AP Photo/Petr David Josek
Noh Seon-Yeong fik skylden for den dårlige tid i 500 meter speedskating for hold under vinter-OL. Foto: AP Photo/Petr David Josek

En sydkoreansk speedskater blev syndebuk for landets dårlige tid i holdkonkurrencen på 500 meter distancen. Efter konkurrencen mobbede og ignorerede to sydkoreanske speedskatere Noh Seon-Yeong.

En af de koreanske speedskatere Kim Bo-Reum havde en klar holdning efter den skuffende tid.

- Vi skøjtede godt, men den sidste løber (Noh Seon-Yeong red.) kunne ikke følge med, og vi fik en skuffende tid, siger Kim Bo-Reum ifølge Politiken.

Den udtalelse har nu kostet Kim Bo-Reum sin sponsor, der ikke ønsker at forlænge kontrakten, og det er højst sandsynlig på grund af den udtalelse.

Kim Bo-Reum har senere hen undskyldt for udtalelsen og tager samtidigt skylden for den dårlige tid, men den undskyldning kom for sent. Samtidigt var der blot tale om en generel undskyldning og ikke en undskyldning direkte rettet mod Noh Seon-Yeong.

Den sidste speedskater i den koreanske trio Park Ji-Woo var meget overrasket over, at Noh Seon-Yeong var faldet så langt tilbage.

- Jeg var chokeret, da vi kom over målstregen, for der opdagede jeg, at Noh Seon-Yeong ikke var med os, siger Park Ji-Woo ifølge Politiken.

I holdkonkurrencen på 500 meter distancen er det den sidste tid, der afgørende for holdets samlet tid.

Artiklen fortsætter under billedet.

Noh Seon-Yeong var meget ked af det efter den hårde kritik fra holdkammeraterne. Foto: ATP/WENN.com/All Over Press
Noh Seon-Yeong var meget ked af det efter den hårde kritik fra holdkammeraterne. Foto: ATP/WENN.com/All Over Press
 

Underskriftindsamling er startet
Efter den hårde kritik var Noh Seon-Yeong tydeligt meget ked af det, kunne det ses på tv-billederne.

Den hårde omtale var dog med til, at der er blevet startet en underskriftindsamling mod mobning ved vinter-OL, hvor 350.000 indtil videre har skrevet under.

Den sydkoreanske præsident Moon Jae-In har ligeledes opfordret til sanktioner mod de to speedskatere.

- Det er en national skændsel, at sådanne mennesker med personlighedsproblemer repræsenterer et land ved OL, lyder det fra Sydkoreas præsidentkontor ifølge USA Today Sports.

Det er normalt kutyme at vente på hinanden i holdkonkurrencen, men Noh Seon-Yeong kom ind fire sekunder efter sine holdkammerater.

Efter løbet blev Noh Seon-Yeong trøstet af sin træner, og hun ønskede ikke at snakke med pressen.

Den sydkoreanske trio endte på syvendepladsen og missede dermed semifinalen.

Lindsey Vonn måtte nøjes med bronzen. Foto: AP OL 2018 OL mens du sov: Skidronning slået: 'Det er helt sygt'

Elizabeth Marian Swaney havde ikke mange tricks i ærmet ved sit halfpipe-gennemløb ved OL. Foto:AP Photo/Kin Cheung OL 2018 Darling eller joke? Her er OL's allerværste atlet

27 kommentarer
Vis kommentarer