Hollandsk fænomen scorer OL-hattrick på isen

Sven Kramer satte ny olympisk rekord og sikrede sig tredje OL-guld på stribe på 5000 meter speedskating

Foto: Vadim Ghirda/AP
Foto: Vadim Ghirda/AP

Han gjorde det i Vancouver i 2010, han gjorde det igen i Sochi i 2014, og søndag gjorde han det så for tredje gang på isen i Pyeongchang.

Den hollandske speedskater Sven Kramer hentede for tredje vinter-OL i streg guld på herrernes 5000 meter og satte tilmed olympisk rekord.

Det var Hollands anden guldmedalje ved vinterlegene i Sydkorea.

Kramer gennemførte de 5000 meter på 6 minutter og 9,76 sekunder, hvilket var nok til at slå sin egen olympiske rekord fra OL i Sotji og ende på førstepladsen.

Canadieren Ted-Jan Bloemen tog sig af andenpladsen, mens norske Sverre Lunde Pedersen endte som treer.

Kramer havde dog fordel af at kende konkurrenternes tider, eftersom han var sidste mand på isen.

- Det gør selvfølgelig en forskel, at man kender tiderne på forhånd, men man skal stadig gøre det, siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

Gennem karrieren har Kramer nu skrabet i alt otte OL-medaljer sammen. Medaljeskabet består af fire gange guld, to gange sølv og to bronzemedaljer.

Står det til Kramer, kommer der dog endnu mere metal med hjem fra legene i Pyeongchang.

- Jeg skal stadig til start i 10.000 meter, holdforfølgelse og fællesstart, så jeg skal ikke forbi den hollandske Heineken-bygning, siger han.

Kunstskøjteløberen Alexa Scimeca Knierim og husbonden Chris Knierim på isen for USA i  parløbet. Foto: All Over Press OL 2018 Verdensrekord, jordskælv og et prægtigt overskæg ved OL

Den er hjemme! Hegstad Krüger og Johnsrud Sundby jubler over deres guld- og sølvmedaljer. Foto: Dmitri Lovetsky/AP OL 2018 Utroligt comeback sikrer norsk OL-guld

Red Gerard i gang med at fyre den af i Pyeongchang. Foto: AP OL 2018 17-årig skaber olympisk sensation

2 kommentarer
Vis kommentarer