Kold krig i OL-byen: 'De nægter at tale med os'

De russiske og amerikanske skeleton-udøvere er ikke på talefod under OL

Matt Antoine fra USA ses her i aktion under OL. Foto: AP Photo/Andy Wong
Matt Antoine fra USA ses her i aktion under OL. Foto: AP Photo/Andy Wong

Det politiske fjendskab mellem USA og Rusland er i de senere år begyndt at blusse op igen, og de følelser har de olympiske atleter i kælk-disciplinen ’skeleton’ taget med sig til Pyeongchang i Sydkorea.

Russiske Nikita Tregubov fortæller tirsdag til nyhedsbureauet Reuters, at der er isnende kold luft mellem de amerikanske og russiske skeleton-udøvere, og at amerikanerne nægter at tale med bl.a. ham og landsmanden Vladislav Marchenkov.

Årsagen er, at flere russiske OL-atleter er blevet knaldet for dopingmisbrug op til legene.

- Det skaber en rigtig dårlig stemning, og de bebrejder os uden at have nogen beviser. Det er ikke os, der har gjort noget galt. Jeg har ikke startet noget. Det er op til amerikanerne at genskabe en god stemning, siger Nikita Tregubov til Reuters.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nikiti Tregubov forstår ikke, hvorfor amerikanerne giver ham den kolde skulder. Arkivfoto: AP Photo/Kerstin Joensson
Nikiti Tregubov forstår ikke, hvorfor amerikanerne giver ham den kolde skulder. Arkivfoto: AP Photo/Kerstin Joensson
 

Den amerikanske bronzevinder fra OL i Sochi i 2014, Matt Antoine, bekræfter, at amerikanerne giver de tilbageværende russiske kollegaer, som konkurrerer under neutralt flag i Sydkorea, den kolde skulder.

- Der er tydeligvis nogle sprogbarrierer mellem nationerne, siger Antoine, inden han kommer til sagen:

- Tror jeg på, de konkurrerer på fair vilkår? Nej! Og det har jeg udtrykt meget tydeligt. Jeg har intet behov for at konversere med disse atleter (de russiske, red.).

Nikita Tregubov mener ikke, den kolde krig i OL-byen kun står mellem Rusland og USA. Også de britiske skeleton-udøvere er blevet trukket ind i fjendskabet, siger Tregubov.

Det afviser britiske Jerry Rice dog:

- Jeg er venligt stemt over for alle, men der er altid en sprogbarriere mellem nationer. De taler ikke engelsk, og jeg taler ikke russisk, siger Jerry Rice.

Den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, udtalte sidste uge, at de russiske atleter kun var blevet udelukket fra vinter-OL, fordi USA ville have lettere adgang til at få medaljer med hjem fra legene.

Læs meget mere om vinter-OL herunder:

Linden Vey er med i Pyeongchang og skal første gang i aktion 15. februar mod Schweiz. Foto: All Over Press OL 2018 OL-stjernens personlige tragedie: Far ville slå mor ihjel

Pavel Trikhichev styrtede grimt ved vinter-OL. Foto: AP Photo/Luca Bruno OL 2018 Blodige billeder: Her styrter stort OL-håb

OL 2018 Åh nej! Her går det galt for dansk OL-atlet

17-årige Chloe Kim var suveræn, da hun vandt kvindernes halfpipe. Foto: AP OL 2018 Mens du sov: 17-årigt supertalent smadrer OL-konkurrenterne

Yura Min og Alexander Gamelin havde været på isen i fem sekunder, da kvindens kjole gik op. Foto: AP OL 2018 Kjolen går op efter fem sekunder: 'Jeg var skrækslagen!'

Kei Seito i aktion ved ungdoms-OL for fire år siden. Foto: All Over OL 2018 Så skete det: Første atlet taget for doping ved OL

12 kommentarer
Vis kommentarer