Kontroversiel OL-stjerne i tårer: 'Jeg har det rigtig dårligt'

Amerikansk skøjteprinsesse skrev olympisk historie, men nu indrømmer hun, at OL blev en dårlig oplevelse

Mirai Nagasu havde et begivenhedsrigt ophold i Pyeongchang. Foto: AP
Mirai Nagasu havde et begivenhedsrigt ophold i Pyeongchang. Foto: AP

Amerikansk skøjtesport var i den syvende himmel, efter Mirai Nagasu skrev olympisk historie, da hun som den første amerikaner - og den blot tredje nogensinde - fuldførte en såkaldt 'triple axel i en OL-konkurrence' under det netop afsluttede vinter-OL i Pyeongchang.

Siden kom amerikanerne dog anderledes ned på jorden igen, for fraset bronzemedaljerne i kvindernes holdkonkurrence lykkedes det ikke den sejrsvante nation at komme på podiet.

Og nu indrømmer den største kvindelige stjerne, Mirai Nagasu, at opholdet i Sydkorea udviklede sig til et mareridt.

- Jeg har grædt mig gennem de olympiske lege. Det har været en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Der har både været tårer på grund af stress og på grund af glæde i denne følelsesladede uge, siger hun til People.

Det olympiske ophold begyndte ellers noget nær perfekt, da hun gennemførte en olympisk 'triple axel'.

Tidligere stod kontroversielle Tonya Harding noteret som den eneste amerikanske kvinde, der havde gennemført det ekstremt vanskelige spring, men i modsætning til Harding gennemførte Mirai Nagasu i en olympisk turnering.

Læs den vanvittige historie om Tonya Harding her: Tonya Harding kommer i et interview med ABC med nye indrømmelser om overfaldet på Nancy Kerrigan i 1994. Arkivfoto: imago/Kosecki/All Over Press Anden sport 24 år efter vanvittigt overfald: Nu indrømmer forhadt stjerne endelig

Læs Ekstra Bladets anmeldelse af I, Tonya' her: Oscar-nominerede Margot Robbie leverer et nuanceret portræt af Tonya Harding, der er mest kendt for at have lemlæstet sin modstander ved OL. Foto: Nordisk Film Filmanmeldelser Den amerikanske drøm? Min bare mås!

Men efter det historiske spring begyndte problemerne at tårne sig op for kunstskøjteløberen.

Hun var nemlig en anelse for åbenmundet og kritisk over sine holdkammerater, som Nagasu mente, at hun havde 'reddet'.

I interviewet fortalte hun videre, at hun så de olympiske lege som en 'audition' til tv-konkurrencen 'Let's Dance'. Det program vil hun rigtig gerne deltage i, fordi hun efter eget udsagn ville 'blive en stjerne'.

De udtalelser gjorde intet godt for Mirai Nagasus omdømme. Således fik interviewet en særdeles hård medfart hos blandt andre Sports Illustrated, hvor Nagasus udsagn beskrives som 'bizarre', men hun selv får følgende medfart.

- Hun er som en sommerfugl til en begravelse. Helt uvidende om, hvad der sker omkring hende.

I USA Today noterer man sig, at interviewet var 'ekstraordinært', Mens Los Angeles Times konstaterer, at 'Nagasu fortjente en medalje for evnen til at finde på undskyldninger'.

Så nu trækker den åbenmundede skøjteløber i land.

- Jeg har det rigtig dårligt over de ting, jeg sagde. Det føles dårligt, at folk tror, at jeg kritiserede mine holdkammerater. Men det var ikke sådan, jeg ønskede, at det skulle fremstå. Alle gjorde deres, og jeg synes ikke, at jeg reddede holdet, siger Mirai Nagasu, som også ærgrer sig over sine udtalelser om 'Let's Dance'.

- Jeg havde brug for noget andet at tænke på, men jeg skulle nok have holdt det for mig selv. Jeg kan ikke lide den måde, det fremstod på siger Nagasu, som forklarer, at det var samtaler med hendes psykolog, der havde fostret tanken, fordi Mirai Nagasu havde brug for at tænke på noget andet end de olympiske konkurrencer.

Her bryder Ruslands ishockeyherrer reglerne. Foto: AFP/Ritzau Scanpix OL 2018 Vandt OL efter giga-drama: Her skaber de ny ballade

Foto: AP OL 2018 USA klandrer russiske spioner for at hacke OL: Fik det til at ligne Nordkoreas værk

Marits karriere har været alt andet end et mareridt. Foto: AP OL 2018 Magiske Marit! 37-årigt guldmonster knuste konkurrenterne

Sport Så du også med? Her var de smukkeste atleter ved vinter-OL

18 kommentarer
Vis kommentarer