Kysset der går verden rundt: 'Glad for at det blev filmet'

Gus Kenworthy var ikke klar over, at tv-kameraer filmede ham kysse sin kæreste, Matthew Wilkes

Gus Kenworthy kys med sin kæreste Matt Wilkas fanget på live tv ved De Olympiske Lege. Foto: NBC via twitter
Gus Kenworthy kys med sin kæreste Matt Wilkas fanget på live tv ved De Olympiske Lege. Foto: NBC via twitter

Den amerikanske skisportsstjerne Gus Kenworthy formåede ikke at vinde en medalje i søndagens slopestyle-final.

Alligevel har han evnet at ramme alverdens sportsmedier, efter at tv-kameraer fangede ham i et hedt kys med sin kæreste.

Den 26-årige Kenworthy er en stor stjerne indenfor slopestyle og er en af ​​relativt få åbent erklærede homoseksuelle OL-atleter.

Hans kæreste, Matthew Wilkas, var til stede ved finalerne, og umiddelbart efter Gus Kenworthy sidste løb, fangede tv-kameraerne de to i et kys, der nu går verden rundt.

Vidste ikke det blev filmet
Kenworthy skriver selv på de sociale medier, at han er meget glad for, at kysset blev vist på TV.

- Jeg vidste ikke, at dette øjeblik blev filmet, men jeg er så glad for, at det gjorde.

- Da jeg var barn, havde man aldrig vist et homoseksuel kys på TV og slet ikke under OL, men for første gang, kan børn rent faktisk se, at kærlighed er kærlighed, skriver Kenworthy på sin Instagram-profil.

Kenworthy kunne ikke stjæle spotlightet fra norske Øystein Bråten, der vandt konkurrencen og tog guld i sit andet OL.

Alligevel var det en stor sejr for amerikaneren, der også ønskede at kysse sin kæreste ved målstregen for fire år siden i Sochi, men ikke turde.

- Ved det seneste OL, ønskede jeg at kysse min kæreste ved målstregen, men det var jeg for bange til at gøre.

- Derfor betyder det også meget at kunne give ham et kys, og at det blev sendt ud til hele verden, sagde Gus Kenworthy efterfølgende ifølge The Guardian.

Ikke den eneste
Udover Kensworthy er landsmanden Adam Rippon, der vandt bronze i den individuelle kunstskøjte-disciplin, også stået frem som homoseksuel.

Deres tilstedeværelse blev ikke mindre omtalt, da det blev besluttet at sende den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, til åbningsceremonien i Pyeongchang.

I et interview hos Ellen DeGeneres tidligere på måneden udtrykte Kenworthy skuffelse over beslutningen

- Det virker for mig som et underligt valg at sende en til at lede vores delegation, der direkte har angrebet LGTB-miljøet. Det virker ikke som en god løsning.

På trods af at det ikke blev til en medalje til skiløberen, så er han ikke utilfreds med det, han har opnået ved dette OL.

- Det var ikke det sportsresultat, jeg havde håbet på, men jeg er meget stolt over at repræsentere LGBT-miljøet og glad for at være her med de andre atleter.

Det franske skøjte-par Gabriella Papadakis og France's Guillaume Cizeron under søndagens konkurrence, hvor papadakis kjole ikke kunne holde sig på plads. Foto: ARIS MESSINIS/ Ritzau Scanpix OL 2018 Halløjsa: OL's første bryst-smutter

FC Midtjylland Bramfri Fischer: Det vil være en KÆMPE fiasko!

162 kommentarer
Vis kommentarer