Lander på nakken i skrækstyrt: Han er færdig!

11 måneder efter at have brækket en nakkehvirvel landede snowboarder igen på nakken i skrækstyrt, og nu er han færdig ved OL

Den svenske snowboarder Måns Hedberg transporteres væk. Foto: AP
Den svenske snowboarder Måns Hedberg transporteres væk. Foto: AP

Sport og Spil Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

Svenske Charlotte Kalla vandt lørdag morgen OL's første guldmedalje, da hun vandt kvindernes skiatlon-langrend, og Sverige vandt også åbningskampen mod Japan i kvindernes ishockey, men det var trods alt ikke alle svenskere, der har bragt sig i fokus for noget godt på OL's første officielle konkurrencedag.

I mændenes snowboard-kvalifikation i disciplinen slopestyle styrtede svenske Måns Hedberg på katastrofal vis kort før mål og landede på nakken, og det betyder, at hans OL er ovre.

- Han kommer ikke til at konkurrere mere i denne her konkurrence, lyder det for freestylelandsholdets sportschef Anders Wiggerud til Expressen.

Den 24-årige OL-debutant mistimede landingen efter et hop, og landingen på nakken var ekstra forfærdelig taget svenskerens historik i betragtning.

I marts sidste år fik han et brud på den syvende nakkehvirvel efter en dårlig landing, men på mirakuløs vis fik han comeback i efteråret syv måneder efter sit styr. Nu er den altså gal igen.

- Måns er ført til hospitalet til røntgenundersøgelse. Han klagede over smerter i kæbe og tænder, men nakken virkede okay. Det er det vigtige i øjeblikket med tanke på hans historik, siger svenskernes landstræner Jocke Hammer.

Artiklen fortsætter under billederne. Fotos: AP

 

Sabina Hafner til venstre lover at løbe nøgen over Zürichs store plads i finanskvarteret, hvis hun vinder OL-guld. Foto: All Over OL 2018 Bob-kvinde lover: OL-guld, så løber jeg nøgen!

Måns Hedberg lå i flere minutter på sneen, mens lægefolk sprang ind og efter en stund kunne han føres væk på en slæde.

- Lægerne har taget hånd om ham, og han kunne gå selv, siger sportschefen Anders Wiggerud.

Svenskernes egen læge forklarer, at snowboarderen var ved fuld bevidsthed, og der nu bliver taget røntgen-fotos af nakken.

Foto: Andy Wong/AP OL 2018 Mens du sov: Vinter-OL ramt af angreb

Christoffer Faarup i gang med sin træning. Foto: AP OL 2018 Dansk skiløber slår flere stjerner ved OL

Dette er blot et genrefoto, men det var nok sådan det så ud, da østrigske skifans bombarderede verdensstjerne med snebolde under World Cup-løb. Foto: AP Skisport Raser over snebold-overfald: Få jer et liv!

21 år og tidligere verdensmester, men misser OL med en skade - nu er hun nøgen på forsiden af Playboy OL 2018 Verdensmester missede OL: Nøgen på forsiden

23 kommentarer
Vis kommentarer