Medalje-drama får grusomt efterspil: 'Hvis jeg finder dig, dør du'

Canadiske Kim Boutin har efter sin OL-bronzemedalje i speedskating modtaget aggressive kommentarer og en dødstrussel

Kim Boutin har været udsat for massiv kritik efter OL-bronzen. Foto: AP Photo/Patrick Semansky
Kim Boutin har været udsat for massiv kritik efter OL-bronzen. Foto: AP Photo/Patrick Semansky

En OL-medalje bliver tit forbundet med udelukkende glæde, men for Kim Boutin er situationen en helt anden.

Efter canadierens bronzemedalje 13. februar i 500 meter speedskating har Boutin modtaget mange vrede kommentarer og endda en dødstrussel. Det skriver Radio-Canada.

Vrede fans skrev således på canadierens Instagram-profil ifølge mediet.

- Hvis jeg finder dig, dør du, skrev en bruger.

- Stop nu, og jeg håber, at du får et hårdt liv, skrev en anden bruger.

Andre profiler har sendt kniv-emojis til Boutin på Instagram, beretter Aol.com.

Det hele begyndte, da den sydkoreanske speedskater Choi Minjeong oprindeligt havde vundet OL-sølv, men hun blev diskvalificeret, da det blev vurderet, at sydkoreaneren havde forhindret Kim Boutin i at komme frem i feltet.

Herefter gik det vildt for sig på de sociale medier. Kim Boutin endte oprindeligt på en fjerdeplads, men efter episoden blev hendes præstation takseret til en tredjeplads.

Når bølgerne gik så højt, skyldes det, at folk er rasende over, at Boutin to gange i finalen skubber til Choi Minjeong fra Korea, som man også kan se på tv-billederne. Hun undgik alligevel at blive straffet, selvom hun med sin ageren havde direkte indflydelse på resultatet og sendte favoritten guldet ud i kulden.

Kim Boutin har ovenpå truslerne valgt at gøre sin Twitter- og Instagram-profil privat, men du kan se et par af kommentarerne hos Aol.com og Radio-Canada her.

'Sikkerhed er højeste prioritet'
Talsmand for den internationale olympiske komité, Mark Adams, har udtalt, at de opfordrer folk til at respektere atleterne.

- Vi beder alle om at respektere atleterne og deres præstationer samt den olympiske ånd. OL handler om at bringe lande og atleter tættere sammen, siger Adams ifølge Global News.

Det canadiske olympiske forbund, COC, har på Twitter været ude med en officiel melding angående truslen mod Kim Boutin.

- Vores medarbejderes sundhed og sikkerhed er vores højeste prioritet, og som sådan arbejder vi sammen med Speed Skating Canada, vores sikkerhedspersonale og RCMP, skriver COC.

Italienske Arianna Fontana vandt OL-guld.

Kraftig vind har ramt Pyeongvhang, hvor flere telte og hegn er blæst omkuld. Foto: AP Photo/Petr David Josek OL 2018 Alarm ved OL: Advarer folk mod at gå ud

Shaun White skriger efter sit tredje OL-guld. Foto: AP OL 2018 Mens du sov: Legenden i tårer 'Det er fuldstændig vanvittigt'

70 kommentarer
Vis kommentarer