Mens du sov: 17-årigt supertalent smadrer OL-konkurrenterne

17-årige Chloe Kim ryddede al modstand af vejen i de kvindelige snowboardkøreres halfpipe-finale ved OL

17-årige Chloe Kim var suveræn, da hun vandt kvindernes halfpipe. Foto: AP
17-årige Chloe Kim var suveræn, da hun vandt kvindernes halfpipe. Foto: AP

Mens de fleste danskere klarer nattesøvnen, så fortsætter vinterlegene i Sydkorea med uformindsket kraft.

Højdepunktet natten til tirsdag fandt sted i kvindernes halfpipe, hvor en blot 17-årig amerikaner stjal rampelyset.

Supertalentet Chloe Kim levede op til de opskruede forventninger i sin karrieres første OL-finale natten til tirsdag dansk tid.

Den 17-årige amerikanske snowboardvirtuos var helt suveræn i kvindernes halfpipe og snuppede guldmedaljen med stor margin til samtlige konkurrenter.

Artiklen fortsætter under billedet..

Foto: AP
Foto: AP
 

Chloe Kim var allerede solidt i spidsen for konkurrencen, da hun i tredje og sidste gennemløb overgik sig selv med en score på 98,25 point, næsten 10 point mere end den kinesiske sølvvinder Liu Jiayu.

Den amerikanske teenager har sydkoreanske rødder og har i årevis været anset som et kommende verdensnavn på snowboardscenen.

Hun opfyldte allerede de internationale kvalifikationskrav til OL i Sotji for fire år siden, men var med sine 13 år for ung til at deltage i legene.

Hendes guldtriumf cementerede en stor dag for det amerikanske snowboardhold, der havde tre udøvere blandt de bedste fire.

Arielle Gold tog sig af bronzen, mens Kelly Clark måtte finde sig i den medaljeløse fjerdeplads.

Artiklen fortsætter under billedet..

Foto: AP
Foto: AP
 

Første dopingsag en realitet
Sent mandag aften kom det desuden frem, at OL har fået sin første dopingsag.

Den japanske speedskater Kei Sato er således blevet testet positiv som den første ved legene i Sydkorea. Det kan du læse mere om her: Kei Seito i aktion ved ungdoms-OL for fire år siden. Foto: All Over OL 2018 Så skete det: Første atlet taget for doping ved OL

OL i Sydkorea har dog været hjemsøgt af et dopingspøgelse, efter at flere russiske atleter har fået lov at deltage under neutralt flag trods den systematiske og statsstyrede doping blandt russiske atleter i forbindelse med legene i Sochi i 2014.

Den sag kan du læse meget mere om her: Russerne ved indmarchen. Under neutralt flag, men vi ved, hvem de er. Foto: AP Jan Jensen OL er i gang: Men vi kan ikke stole på nogen!

Hollandske Ireen Wust vandt 10. OL-medalje og er den mest vindende speedskater nogensinde. Foto: Ritzau/ Scanpix  Vadim Ghirda OL 2018 Ny stor OL-triumf: Hun er historiens mest vindende

Et ordentligt kuld nordkoreanske cheerleaders er fragtet over grænsen for at skabe stemning på tribunerne. Det gør de på deres egen særprægede facon. Foto: Jorge Silva/AP OL 2018 Nordkoreanernes hårde OL: Må ikke gå alene på toilettet

Sport og Spil Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

9 kommentarer
Vis kommentarer