OL mens du sov: Historisk norsk succes - 'Det er sygt'

Natten har budt på historisk norsk guld medalje

Aksel Lund Svindal med historisk guld. Foto: AP
Aksel Lund Svindal med historisk guld. Foto: AP

Mens du har sovet, har der været godt gang i OL i Pyeongchang.

De danske curling-kvinder tabte også deres anden kamp ved mesterskaberne. Denne gang med 5-8 til Japan, og det kan du læse mere om her.

Vinden har lagt sig, og kvinderne har været igennem første gennemløb i storslalom, og her fører italienske Manuela Möllg efter første gennemløb med 20 hundrededele af et sekund foran den amerikanske favorit Mikaela Shiffrin, mens landsmandinden Brignone er nummer tre og med norske Mowinckel på fjerdepladsen. Andet gennemløb løbes 05.45.

De alpine skiløbere har også fået uddelt et sæt medaljer i nat.

I mændenes styrtløb blev det til historisk norsk succes, da Aksel Lund Svindal vandt med 12 hundrededele af et sekund foran landsmanden Kjetil Jansrud, og den schweiziske favorit Beat Feuz blev nummer tre.

1. Aksel Lund Svindal 1:40,25
2. Kjetil Jansrud +0,12
3. Beat Feuz +0,18
4. Dominik Paris +0,54
5. Thomas Dressen +0,78

Sejren er historisk, fordi Norge tidligere har vundet alle alpine OL-discipliner for mændene - undtagen styrtløb, der ellers var på programmet første gang i 1948.

Jansrud mistede guldet til sidst. Foto: AP
Jansrud mistede guldet til sidst. Foto: AP

Mens Vild med dans i efteråret kørte på 13. sæson på TV2, så blev det ikke samme succes, da Mikkeline Kierkgaard i 2008 var dommer i det tilsvarende program med skøjteløbere kaldet ’Varm på is’.
- Det er jo bare svært. Det er sådan en lille sport, og det er svært at stå på skøjter, så at lære nogen at stå på skøjter, det kræver ret meget. Det er lettere at lære nogen at danse, hvor der ikke er det element af is, siger Kierkgaard.
Blandt deltagerne var navne som Pelle Hvenegaard, Signe Molde og Joan Ørting, mens vinderen blev racerkøreren Nicolas Kiesa. Udover at være dommer i den danske udgave var Mikkeline Kierkgaard også deltager i den tyske udgave af programmet. Foto: Thomas Lekfeldt OL 2018 Dansk skøjteprinsesse husker dramaet: 'Det var helt vanvittigt'

Kjetil Jansrud førte hele vejen ned gennem løjpen, men måtte til sidst se Svindal køre tanden hurtigere. Det fik Jansrud til at ærgre sig i målområdet, da han mødte landsmanden.

- Aksel, din råtass (en slags svin sagt på en kærlig måde)
Svindals svar: Hvis dette holder. Hvor sygt, vil det så være?
Jansrud: Det vil være sygt
Svindal: Huh?
Jansrud: Vi må bare vente at se

Det norske guld og sølv holdt til mål, og den historiske præstation var hjemme.

Den danske deltager Christoffer Faarup var 4,23 sekunder langsommere end Aksel Lund Svindal.

Det rakte til en placering som nummer 36 ud af 55 startende. Målet var en plads i top-20.

- Jeg kørte ok, selv om jeg lavede lidt småfejl. Jeg kom i mål med en god følelse, men så kunne jeg se, at jeg var absurd langt efter. Jeg var længere efter, end jeg håbede og forventede og også længere, end jeg følte, min kørsel var til. Det er jeg super, super ærgerlig over, siger Christoffer Faarup ifølge Ritzau.

Shaun White skriger efter sit tredje OL-guld. Foto: AP OL 2018 Mens du sov: Legenden i tårer 'Det er fuldstændig vanvittigt'

Yura Min og Alexander Gamelin havde været på isen i fem sekunder, da kvindens kjole gik op. Foto: AP OL 2018 Kjolen går op efter fem sekunder: 'Jeg var skrækslagen!'

- Det er Kristin, der er chefen, lyder det fra Magnus - det norske OL-par har stor succes ved OL i curling. Foto: AP OL 2018 Ægtepar bander sig til OL-succes: Her er konen chefen!

19 kommentarer
Vis kommentarer