OL-skiskydning afgjort på målfoto

Martin Fourcade vandt mændenes massestart, da målfoto viste, at han var hurtigere end tyskeren Simon Schempp

Martin Fourcade vandt på målfoto. Foto: AP
Martin Fourcade vandt på målfoto. Foto: AP

Den franske skiskytte Martin Fourcade sikrede sig søndag sin fjerde OL-guldmedalje i karrieren på yderst dramatisk vis i mændenes 15 kilometer massestart.

I den sidste individuelle skiskydningskonkurrence ved legene i Pyeongchang måtte der bruges målfoto, før Martin Fourcade kunne lade sig hylde som vinder.

På opløbsstrækningen var Fourcade og tyskeren Simon Schempp helt lige, og i mål blev de noteret for samme tid. Fourcade jublede, som havde han vundet, men der var alligevel få minutters uvished, før det blev officielt.

På målfotoet kunne man se, at franskmanden akkurat havde kastet foden ind over målstregen før tyskeren, men det var kun få centimeter, som faldt ud i Fourcades favør.

Franskmanden havde også været den hurtigste i sporet, men da Schempp kun havde en forbier ved skydningen mod Fourcades to, var tyskeren alligevel med til det sidste.

11 sekunder senere kom nordmanden Emil Hegle Svendsen i mål som nummer tre.

Stafetkonkurrencerne runder de olympiske lege af for skiskytterne tirsdag, torsdag og fredag.

Johannes Høsflot Klæbo imponerer alle med sine seks sejre på stribe, som ingen nogensinde har præsteret. Foto: All Over Skisport Wonderboy er historisk: 'Jeg har aldrig set en som ham'

Martin Fourcade har afsløret en meget lav hvilepuls. Foto: AP Anden sport Verdensmesters lave puls: Håber han er i live

1 kommentar
Vis kommentarer