OL-stjerne snydt for millioner: - Jeg lider af angst

Den tidligere OL-guldvinder Michaela Dorfmeister blev snydt for flere millioner af sin daværende kæreste, og det har kostet på det personlige plan

Michaela Dorfmeister er blevet snydt på det groveste af sin daværende kæreste. Foto: AP Photo/Luca Bruno
Michaela Dorfmeister er blevet snydt på det groveste af sin daværende kæreste. Foto: AP Photo/Luca Bruno

Michaela Dorfmeister havde en stor skikarriere, men på det personlige plan har hun været i kæmpe krise.

Den 47-årige østriger tjekkede ved at tilfælde sin kærestes mail i 2017, og her gik realiteterne op for hende. Hun var blevet snydt for mange millioner.

- Jeg lagde ikke mærke til noget, før jeg læste en tilfældig mail fra en af hans lånerådgivere. Jeg var knust. Jeg har siden lidt af angst og søvnbesvær. Jeg følte, at alle kiggede på mig på gaden, og jeg skammede mig. Det tog tid for mig at indse, at jeg ikke havde gjort noget galt, siger Michaela Dorfmeister til Blick.

Dorfmeister troede, at hun havde sikret sig økonomisk efter en succesfuld karriere, men kæresten snød hende for hele 33 millioner kroner.

Han spillede angiveligt størstedelen af pengene på casino. Det gjorde, at hun også var bange for, hvilke reaktioner hendes ni-årige datter fik med på vejen.

- Jeg var bange for, at hun blev mobbet i skolen på grund af sin far.

Efter svindlen blev kæresten dømt 4,5 års ubetinget fængsel i sommeren 2017, og hun har brudt kontakten med den dømte kæreste.

På trods af svindlen lever hun i dag et fint liv, hvor hun kan forsørge sin familie.

- Jeg er i dag i en økonomisk situation, hvor jeg kan tage vare på min familie, og derfor har jeg det rigtig godt nu.

Hun vandt 25 World Cup-titler i karrieren. Derudover strøg hun til tops ved OL (to gange i 2006) og VM (2001, 2003). Ved OL i PyeongChang er hun ansat som teknisk repræsentant for FIS (International Ski Federation).

Her griber nordkoreaneren ud efter den japanske løber (Foto: AP) OL 2018 Nordkoreansk OL-ballade: Gør han det værst tænkelige her?

Ziga Jeglic fejrer sin straffeslagsscoring mod Slovakiet ved OL slutrunden. Foto: /Frank Franklin II/AP Ishockey Ishockeyspiller er taget for doping og smidt ud af OL

8 kommentarer
Vis kommentarer