OL-udbrud: Første atleter ramt af smitsom virus

To schweizere er blevet syge med norovirus. Det er første gang, sygdommen har ramt de aktive ved OL

Elias Ambühl er en af de to schweizere, som er ramt af virussen. Foto: AP
Elias Ambühl er en af de to schweizere, som er ramt af virussen. Foto: AP

To schweiziske skiløbere er de første idrætsudøvere, der med sikkerhed er ramt af den virus, der i mere end en uge har floreret i det olympiske område i Pyeongchang.

Den smitsomme virus, der også er kendt som omgangssyge, har spredt sig til mere end 200 personer, men hidtil havde sygdommen styret uden om de aktive ved OL.

Den schweiziske OL-delegation oplyser, at de ramte er freestyleskiløberne Fabian Bösch og Elias Ambühl.

- Alle andre er i sikkerhed. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Vi har taget dem væk fra resten af holdet, og nu skal de blive raske, siger talsmanden.

Atleter, der har været ramt af sygdommen, har lov til at deltage i konkurrencer, hvis de føler sig friske.

Ifølge nyhedsbureauet dpa har både Bösch og Ambühl fredag trænet på slopestylebanen med behørig afstand til kollegerne. Kvalifikation og finale i slopestyle bliver afviklet på søndag.

Flere sikkerhedsvagter blev testet positiv for norovirus, før legene gik i gang. Da norovirus smitter ekstremt nemt, blev 1200 vagter blevet sat på sidelinjen og erstattet af 900 soldater, som står for sikkerheden i stedet for.

Foto: AP OL 2018 Frygter stort udbrud: OL-ansatte smittet med tarm-infektion

Jamaicas bobslæde-hold har mistet træneren, og så er spørgsmålet, om de kan beholde slæden. Foto: AP OL 2018 Ballade hos OLs nye kæledægger: Træner vil stjæle bob-slæden

Der mangler tilskuere til flere af sportsgrenene - blandt andet langrend. Derfor har OL-arrangørerne lavet tre tricks, så det syner af flere tilskuere på tv. Foto: Ritzau/Scanpix Matthias Schrader OL 2018 Afslører snedigt OL-trick: Sådan bliver tv-seerne snydt

6 kommentarer
Vis kommentarer