OL-veteran har ofret alt: Hjemløs, forgældet – og favorit

For fjerde gang er amerikaneren Katie Uhlaender med til OL, og denne gang har hun sat alt ind på at vinde en medalje

Katie Uhlaender ved OL i 2014. Hun var da kun en brøkdel af et sekund fra en medalje. Foto: AP / Dita Alangkara.
Katie Uhlaender ved OL i 2014. Hun var da kun en brøkdel af et sekund fra en medalje. Foto: AP / Dita Alangkara.

Livet som atlet i verdenstoppen er ikke nødvendigvis værd at stræbe efter, hvilket de vinterolympiske lege i Pyeongchang i Sydkorea nu atter leverer et bevis på. Mens en alarmerende stor del af atleterne er syge af astma, styrer andre mod økonomisk ruin i jagten på hæder og ære.

Det sidste gælder for amerikaneren Katie Uhlaender, som for fjerde gang stiller op ved OL i kælk-disciplinen ’skeleton’. Før åbningsceremonien fredag fortæller den 33-årige kvinde om sin satsning på i sit fjerde OL omsider at vinde en medalje.

- Jeg er arbejdsløs, hjemløs og skylder 120.000 kroner væk, siger Uhlaender ifølge den svenske avis Expressen.

- Jeg har investeret alt, hvad jeg ejer i dette OL, men investeringen begynder at bære frugt. Jeg har for nylig talt med min familie derhjemme, og jeg mærker så stor kærlighed. Jeg har en følelse af, at alt nu ender, som jeg havde håbet, siger Uhlaender.

Katie Uhlaender poserer for fotografen ved en landsholdssamling i september 2017. Hun deltager i sit fjerde OL, når hun stiller op i Pyeongchang i Sydkorea. Foto: AP / Rick Bowmer.
Katie Uhlaender poserer for fotografen ved en landsholdssamling i september 2017. Hun deltager i sit fjerde OL, når hun stiller op i Pyeongchang i Sydkorea. Foto: AP / Rick Bowmer.
 

Hun redegør ikke nøjere for, hvad hendes families kærlighed har at gøre med hendes investering i OL, men hun lader til at være ganske fortrøstningsfuld trods hjemløsheden og arbejdsløsheden.

Nogle af de mange penge, hun skylder væk, har hun brugt på en ny kælk, og hun håber, at hun nu endelig kan opfylde sin drøm om at vinde en OL-medalje. Hun debuterede ved OL i Torino i 2006 med en sjetteplads, før hun i Vancouver blev nummer 11 og i Sochi nummer fire – en brøkdel af et sekund fra en bronzemedalje.

Uhlaender er datter af den nu afdøde amerikanske baseballspiller Ted Uhlaender, som spillede i Major League Baseball fra 1965 til 1972. I lyset af de summer, han må formodes at have indtjent i sin lange karriere, skal man næppe frygte, at hans datter lige frem bor på gaden, selv om hun ikke har egen adresse.

Katie Uhlaender ved OL i Sochi i 2014. Foto: AP / Michael Sohn.
Katie Uhlaender ved OL i Sochi i 2014. Foto: AP / Michael Sohn.
 

Hun var tæt knyttet til bobslæde-køreren Steven Holcomb, som døde i maj sidste år som blot 37-årig af en overdosis sovepiller blandet med alkohol. Uhlaender fandt ham død, og er endnu mærket af tabet af sin træningskammerat og nære ven.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det var et uheld. Det sidste, han sagde til mig, var, at han elskede mig, og jeg er helt sikker på, at han ingen intention havde om, at han ikke ville vågne næste morgen, siger Uhlaender i et Skype-interview på Expressens hjemmeside.

- Jeg ved, at han ville have ønsket, at jeg husker de gode stunder og kommer videre, siger Uhlaender.

Ruslands Viktor An kommer ikke med til OL. Foto: Scanpix/Damien Meyer/arkiv OL OL-drømmen knust for 45 russiske atleter

Sabina Hafner til venstre lover at løbe nøgen over Zürichs store plads i finanskvarteret, hvis hun vinder OL-guld. Foto: All Over OL 2018 Bob-kvinde lover: OL-guld, så løber jeg nøgen!

Som udgangspunkt har dette billede ikke meget med vinter-OL at gøre. Andet end at det foregår i Pyeongchang. Amerikanske og sydkoreanske navy seals træner i sneen...Foto: All Over Press OL Forfærdeligt OL-vejr: Atleterne hoster blod op

Sport og Spil Team Danmark blev rasende: Dansk OL-babe smed tøjet

10 kommentarer
Vis kommentarer