Olympisk homo-strid: Stjerner i åbent skænderi med vicepræsident

To amerikanske OL-stjerner afviser konsekvent at have noget som helst med Mike Pence at gøre. Både, under og efter legene i Pyeongchang

Gus Kenworthy, Mike Pence og Adam Rippon. Foto: All Over Press
Gus Kenworthy, Mike Pence og Adam Rippon. Foto: All Over Press

Gus Kenworthy sad på podiet med et lille smil på læben og svarede lige præcist så diplomatisk og afmålt, som det var ham fysisk muligt.

Man kan kun gisne om, hvad den 26-årige snowboarder i virkeligheden havde lyst til at sige, men høfligheden var på plads, og Kenworthy nøjedes med floskler, der ikke kunne gøre en kat fortræd.

- Jeg tror ikke, jeg har nogen interesse i et møde. Det ville være en for stor irritation for mig. Jeg koncentrerer mig om at konkurrere, men jeg er meget glad for at være her og repræsentere USA og LGBT-miljøet, sagde han.

Emnet var USA's vicepræsident Mike Pence og dennes noget kontroversielle og voldsomt konservative forhold til netop LGBT-miljøet, som han endnu har til gode at sige noget pænt om.

Gus Kenworthy, der sprang ud som homoseksuel for to et halvt år siden, har som alle andre bemærket og fulgt med i Pence' offentlige debat med en anden OL-udøver, skøjteløberen Adam Rippon, der som Kenworthy er homoseksuel og i midten af januar udtalte sig endog meget kritisk mod Pence, der af Washington blev bedt om at være til stede under åbningsceremonien fredag.

Omvendelsesterapi
- Du mener Mike Pence, den samme Mike Pence der grundlagte gay conversion therapy? Den køber jeg ikke, sagde Rippon til USA Today med henvisning til vicepræsidentens omdiskuterede rolle og relationer til den voldsomt kritiserede omvendelsesterapi, der går på, at man kan ændre en persons homoseksualitet til heteroseksualitet via psykologiske eller spirituelle metoder.

Noget Mike Pence tidligere har forholdt sig positivt overfor.

Men den var Adam Rippon ikke meget for at sluge.

Et par uger senere - blot to dage før åbningsceremonien, skrev USA Today, at Pence havde inviteret Rippon til 'en samtale mellem de to'.

Det blev mødt med en kold skulder fra Adam Rippon - skrev avisen.

Og så buldrede og tordnede Mike Pence på Twitter.

Et frontalangreb på USA Today med påstande om fake news - jeps, den spillede Det Hvide Hus lige igen - og at journalisten ville splitte amerikanerne.

Rend op hop, Pence!
En talsperson afviste så, at man havde inviteret til et møde, og skød igen med skarpt på USA Today, der blev anklaget for at være upræcis i sine formuleringer.

- USA Todays artikel er falsk og burde blive rettet. VP's kontor forsøgte ikke at arrangere noget møde med Mr. Rippon ved OL, tweetede kommunikationschef Jarrod Agen.

Det har avisen dog afvist.

Og så er vi ellers fremme ved åbningsceremonien, hvor Gus Kenworthy smækkede følgende opdatering på Instagram.

- Åbningsceremonien er overstået, og De Olympiske Vinterlege er officielt undervejs. Jeg føler mig utroligt beæret over at være med i Sydkorea og kæmpe for USA, og jeg er så stolt over at kunne repræsentere LGBTQ-samfundet sammen med denne fantastiske fyr. Rend op hop, Pence. #TeamUSA #TeamUSGay.

Siden har der været tavst fra Det Hvide Hus. I hvert fald i den forbindelse. Pence har haft travlt med at møde folk, diskutere politik og se sport.

Interview med Gus Kenworty.

Uhyggelige scener ved OL: 'Jeg frygtede for mit liv'

Skvattede ned ad trappen og vandt sensationelt OL-guld

OL-arrangører leger med ilden: Virkelig ubehageligt at se på!

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+