Russisk ambassade angriber dansk direktør: Patetisk

Den danske Anti Doping-direktør, Michael Ask, er under kraftig beskydning fra russisk side. Selv tager han det med ophøjet ro

Der bliver skudt med skarpe ord efter Anti Doping Danmarks direktør, og angrebet kommer noget usædvanligt fra den russiske ambassade i Danmark.

På deres officielle Twitter-konto sender de en klar besked til Michael Ask, som næppe rangerer højt på russernes liste over vellidte personer.

russia

- Vi takker Gud for, at Michael Ask ikke Gud den Almægtige. Hvis han var det, så ville INGEN russiske atleter få lov at være med i internationale konkurencer (Lettelsens suk i Moskva), skriver de.

Den danske dopingjæger tager det dog med sindsro, at de sender sådan en besked.

- Jeg vælger at tage det på den humoristiske måde, men det er både mærkeligt og faktuelt forkert. Jeg tænker, at det mest er ambassademedarbejder, der gør, hvad han kan for at vise, at han arbejder for landet. Det er konstant sådan fra russisk side, og det er også fair at være uenig, men det er helt forkert. Det er ikke den russiske ambassades opgave at blande sig på den måde.

Lige netop nu konkurrer mange russiske atleter under det olympiske flag ved legene i Sydkorea.

Hvad er så din holdning til, at mange russere har fået lov at stille op til OL?

- De har mange atleter med, og kriterier for at få lov til at stille op har været meget uklare. Det har jeg en meget klar holdning til, men der er ikke nogen, der håber, at alle nationer ikke kan være med.

Hvorfor lader du det ikke bare fare?

- Jeg retweeter det (Deling på Twitter, red.), for de skal selvfølgelig kunne stå på mål for det. Hvis nogen mener, at Rusland er blevet uretfærdigt behandlet, så skal de selvfølgelig se, hvordan de reagerer nu. Det taler for sig selv, synes jeg.

- De viser ikke noget anger, og de bør i hvert fald holde sig neutrale. Jeg synes det er patetisk, hvis jeg skal sige noget. Jeg gør mig nu ikke nogen illusioner om, at jeg er så interessant, at det har nogen betydning på den internationale scene, men det viser noget om, hvilket niveau de arbejder på.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte den russiske ambassade, men de er endnu ikke vent tilbage på vores henvendelse.

Revser kummerlige curling-hold: Skal vi overhoved med?

36 kommentarer
Vis kommentarer