Skandale rammer OL: Medalje-vinder mistænkes for doping

En OL-medaljevinder er ifølge russisk medie testet positiv for doping

Aleksandr Krushelnitckii er ifølge russisk medie testet positiv for doping. Foto: AP
Aleksandr Krushelnitckii er ifølge russisk medie testet positiv for doping. Foto: AP

Den japanske speedskater Kei Saito er hidtil den eneste atlet, der er knaldet for doping ved vinter-OL, men nu er en ny formentlig røget i fælden.

Og denne gang er der tale om en medalje-vinder. Ifølge den russiske avis Sport-Express så har Aleksandr Krushelnitckiis afleveret en dopingprøve, der viser mistænkelige resultater.

Aleksandr Krushelnitckiis vandt bronze i mix-curling-turneringen sammen med sin kone Anastasia Bryzgalova  efter 8-4-sejr mod norske Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten, men russerne risikerer nu at miste medaljen.

Det russiske par, mens alt var godt. Foto: Wang Zhao / Ritzau Scanpix
Det russiske par, mens alt var godt. Foto: Wang Zhao / Ritzau Scanpix

Sport og Spil Team Danmark blev rasende: Dansk OL-babe smed tøjet

Avisen fortæller, at det er stoffet meldonium, det drejer sig om, og Krushelnitckii undersøges nu yderligere af doping-jægere i OL-byen.

Meldonium er hjertemedicin, men kan være præstationsfremmende. En lang række idrætsudøvere - heriblandt den russiske tennisstjerne Maria Sharapova - blev fældet, da de fortsat benyttede stoffet, efter det var gjort ulovligt. I sidste måned kostede midlet også et russisk håndboldlandshold en EM-medalje.

På grund af doping-problemer i forbindelse med seneste OL, så er Rusland som nation udelukket fra dette OL, men flere atleter har alligevel fået lov at stille op under betegnelsen OAR - olympiske atleter fra Rusland.

Spørgsmålet er så, om den russiske curling-spiller alligevel ikke skulle have haft chancen.

Endnu er der ikke meldt noget officielt ud om Krushelnitskiys dopingprøve, for man venter på B-prøvens resultat.

- Vi forventer, at der kommer et resultat af B-prøven inden for de næste 24 timer, siger en talsmand fra det russiske OL-hold søndag formiddag ifølge AFP.

Talsmanden bekræfter, at man har modtaget besked om brud på doping-reglerne, men vil dog ikke bekræfte, at der er tale om den mandlige curling-spiller.

OL 2018 Skaber OL-opmærksomhed - igen - med årets grimmeste bukser

Tiril Eckhoff var i højt humør efter sit bronzeløb. Foto: AP OL 2018 Helt kåd efter OL-medalje: 'Vil I vide, om mit sexliv er godt?'

OL 2018 Skaber OL-opmærksomhed - igen - med årets grimmeste bukser Sport og Spil Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

31 kommentarer
Vis kommentarer