Skrev OL-historie for Jamaica: Nu er de taget for doping!

En af kørerne i den historiske, jamaicanske bobslæde er testet positiv for ulovlig astmamedicin

Smilene var brede under legene, men nu kan et af dem snart stivne, når B-prøven er analyseret. Foto: All Over Press
Smilene var brede under legene, men nu kan et af dem snart stivne, når B-prøven er analyseret. Foto: All Over Press

Historien var i forvejen kuriøs, da Jamaica stillede til vinter-OL med en duo i bobslæde. Nu får den endnu et delikat kapitel.

Meget tyder nemlig på, at den bobslæde, som Jazmine Fenlator-Victorian og Carrie Russell styrede til en 19. plads som nationens første kvindelige deltagere i det olympiske vinterlege, efterfølgende skrider ud i dopingsvinget.

En af de to atleter er nemlig testet positiv. Det bekræfter chefen for det, ja det hedder det, jamaicanske kælkeforbund, Christian Stokes.

- Vi undersøger sagen, siger han til Reuters.

- Vi er blevet informeret om, at en af vores aktive har afleveret en test, som viste sig at være positiv, men vi er overbeviste om, at der kommer en løsning på det.

Prøven blev afgivet den 19. januar og altså før legene i Pyeongchang i Sydkorea.

Ifølge Reuters indeholdt A-testen det forbudte stof, Clenbuterol, som er en forbudt astmamedicin i sportslig sammenhæng. B-testen er endnu ikke analyseret.

- Jeg kan ikke gå i detaljer, men listen over forbudte stoffer er lang, og der er mange forskellige måder at få stofferne i sig på. Det kan ske bevidst eller ved en fejl, siger Christian Stokes.

Reuters har forgæves forsøgt at komme i kontakt med de to kørere.

Jazmine Fenlator-Victorian er amerikansk født og deltog også i Sochi i 2014 under amerikansk flag, mens Carrie Russell  er en jamaicansk født tidligere sprinter, som blev ’omskolet’ til at køre bobslæde.

De to var allerede under legene indblandet i en anden kuriøs affære, som du kan læse her:

Jamaicas bobslæde-hold har mistet træneren, og så er spørgsmålet, om de kan beholde slæden. Foto: AP OL 2018 Ballade hos OLs nye kæledægger: Træner vil stjæle bob-slæden

Lindsey Vonn har sat utallige rekorder inden for alpint skiløb. OL i Pyeongchang blev ingen succes. Foto: Gabriele Facciotti/AP OL Skidronningen spredte bedstefars aske ved OL

37 kommentarer
Vis kommentarer