Stjernen om OL's skjulte hemmelighed: 'Jeg er chokeret'

Den dobbelte østrigske OL-guldvinder Marcel Hirscher er noget chokeret over opbakningen ved det netop overståede vinter-OL i PyeongChang

OL-guldvinder Marcel Hirscher synes, at opbakningen var noget sløj efter sin OL-guldmedalje. Foto: AP Photo/Morry Gash
OL-guldvinder Marcel Hirscher synes, at opbakningen var noget sløj efter sin OL-guldmedalje. Foto: AP Photo/Morry Gash

Marcel Hirscher strøg til tops i storslalom og kombinationsløbet ved vinter-OL i Sydkorea. Alligevel har den 28-årige østriger en del kritikpunkter.

- Da jeg vandt guld i kombinationsløbet, blev jeg chokeret. Jeg kommer ned og oplever et af de største øjeblikke i min karriere, og så står der 30 mennesker og kigger, siger Marcel Hirscher til Bild.

Han undrer sig meget over, hvorfor opbakningen til vinter-OL er så svag.

- Jeg tænkte bare: 'Hvad sker der her?' OL burde være det største i verden, men det er det ikke. Det er større at køre et World Cup-løb foran 50.000 mennesker, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Selvom Marcel Hirscher vandt to OL-guldmedaljer var han ikke helt tilfreds med tilskuerne. Foto: Michael Probst/AP
Selvom Marcel Hirscher vandt to OL-guldmedaljer var han ikke helt tilfreds med tilskuerne. Foto: Michael Probst/AP
 

Bedre tilskuertal til skøjtedisciplinerne
I løbet af vinter-OL var der langt bedre opbakning til skøjtekonkurrencerne end skikonkurrencerne. Præsident for det østrigske skiforbund, Peter Schröcksnadel, ærgrer sig meget over det svage tilskuertal ved skidisciplinerne.

- Organisationerne og faciliteterne var store, og anlæggene var tæt på hinanden, så det er ærgerligt med det svage tilskuertal, siger Peter Schröcksnadel ifølge Laola.

Der frygtes nu, at anlæggene vil bliver efterladt uden at blive benyttet i særlig grad efter vinter-OL. Det har kostet over 75 milliarder danske kroner.

- Hvis anlæggene ikke bliver genbrugt til andre events, så mister man det gode ved at holde vinter-OL her, siger det svenske medlem i IOC Gunilla Lindberg ifølge Kleine Zeitung.

Under vinter-OL prøvede arrangørerne at manipulere tv-seerne hjemme i stuerne med små tricks. Et af de små tricks, som blev benyttet, var, at tilskuerne blev bedt om at trække frem, så seerne kunne se alle de fremmødte. Tv-seerne kunne dermed få en falsk fornemmelse af et stort tilskuertal. For seerne kunne det være svært at se det store tomrum bag de fremmødte tilskuere. Det har Aftonbladet berettet om.

Vinden har drillet
Mange udøvere har også været vidne til dårlige vejrforhold ved vinter-OL i Sydkorea. Det har betydet udsættelse af forskellige discipliner og både frustrerede tilskuere og udøvere. Det tidligere IOC-medlem Gerhard Heiberg mener, at vejrforholdene både var trist for udøverne og arrangørerne.

- Jeg synes, at det er så synd for arrangørerne, men det er næsten værre for udøverne. Når man finder ud af, at nogle konkurrencer ikke bliver afholdt, synes jeg, at det er forfærdeligt. Det er et slag i ansigtet, og det er trist, siger Gerhard Heiberg ifølge VG.

Vinter-OL blev afholdt fra 9. februar til 25. februar.

Mirai Nagasu havde et begivenhedsrigt ophold i Pyeongchang. Foto: AP OL 2018 Kontroversiel OL-stjerne i tårer: 'Jeg har det rigtig dårligt'

Her bryder Ruslands ishockeyherrer reglerne. Foto: AFP/Ritzau Scanpix OL 2018 Vandt OL efter giga-drama: Her skaber de ny ballade

38 kommentarer
Vis kommentarer