Svenske curlingkvinder tager guld mod værtsnationen

Med en sejr på 8-3 i finalen over Sydkorea blev Sverige olympiske mestre i kvindernes curlingturnering.

Svensk guld-glæde. Foto: AP
Svensk guld-glæde. Foto: AP

Sveriges curlingherrer kunne ikke leve op til favoritværdigheden i lørdagens finale mod USA.

Men for de svenske kvinder gik det anderledes godt i finalen ved vinter-OL i Pyeongchang, hvor svenskerne søndag besejrede Sydkorea 8-3.

Det var tredje gang, at Sveriges curlingkvinder vandt guld ved vinter-OL, og svenskerne er tilbage på tronen efter sølv i Sotji for fire år siden.

- Bare det at tænke på rejsen får mig næsten til at græde, siger skipper Anna Hasselborg ifølge nyhedsbureauet Reuters efter sejren.

- Sydkoreas hold har virkelig gjort det godt og arbejdet hårdt de seneste år, og jeg har meget respekt for det hold, siger hun.

Sydkorea kom ind til finalen med en overraskende dominerende turneringsstatistik i bagagen. Værtsnationen vandt otte af ni kampe i gruppespillet og slog blandt andre de danske curlingkvinder undervejs.

I finalen mod Sverige gik det dog knapt så godt. Godt nok kom Sydkorea på 1-0 i første ende, men Sverige tog point i både tredje, fjerde og femte ende og distancerede på den måde sydkoreanerne.

Skipper Hasselborg og co. så sig ikke tilbage, og i syvende ende blev det helt afgjort, da Sverige scorede tre point og kom på 7-2.

Sidste ende blev ikke spillet, da det stod klart, at Sydkoreanerne ikke kunne nå svenskerne.

Japans kvinder tog lørdag bronze med en sejr over Storbritannien. Dermed tog to asiatiske lande medaljer i disciplinen.

Før årets vinter-OL havde blot et enkelt asiatisk land fået medalje. Det skete i 2010, da Kina tog bronze ved OL i Vancouver.

Danmarks curlingkvinder var med i OL-turneringens gruppespil, men her endte de danske kvinder blot med en enkelt sejr og sluttede derfor på sidstepladsen.

Nadezjda Sergejeva må tage prisen som den dummeste atlet ved de olympiske lege. Foto: AP OL 2018 Helt uden konkurrence: Her er OL's dummeste atlet

Stærk dag for Viktor Thorup. Foto: AP OL 2018 Dansk OL-glæde efter superløb: - Jeg er sygt glad

Hvem har dummet sig stort i den canadiske OL-trup? Foto: AP OL 2018 Skandale i OL-byen: Stjålet bil og spritkørsel ryster stor-nation

1 kommentar
Vis kommentarer