Svenskerne siger nej til vinter-OL

Stockholm har vist interesse for vinter-OL i 2026, men flertallet af svenskerne vil ikke have vinterlegene

Svenske Erik Gustafsson i aktion. Foto: AP
Svenske Erik Gustafsson i aktion. Foto: AP

Hvis Stockholm byder ind på afholdelsen af vinter-OL i 2026, så sker det uden opbakning fra flertallet i den svenske befolkning.

Det viser en opinionsmåling, som er foretaget af Sveriges Radio.

53 procent af de adspurgte i undersøgelsen mener ikke, at Sverige skal søge om at få legene.

34 procent vil gerne have vinter-OL til Sverige, mens 14 procent ikke har nogen holdning.

Sveriges medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Gunilla Lindberg, tror på, at det igangværende vinter-OL i Sydkorea kan få svenskerne på andre tanker.

- Jeg håber, at svenskerne ser med på tv fra legene og kan forstå, at det vil være superfedt at gøre det samme hjemme i Sverige.

- Vi er dygtige til idræt, det vil give et løft til byen og skabe mange nye arbejdspladser, siger Lindberg til Sveriges Radio.

Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Stina Nilsson fra Sverige.
Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Stina Nilsson fra Sverige.

1531 personer har deltaget i opinionsmålingen, som blev foretaget i midten af januar - to uger før starten på det igangværende vinter-OL i Pyeongchang.

Tidligere har en undersøgelse vist, at hele 60 procent af borgerne i Stockholm er negative over for at få vinter-OL til byen. Dengang var 29 procent positive.

Ingen byer har endnu ansøgt IOC om at være vært til legene om otte år.

Stockholm har sammen med Calgary (Canada), Sion (Schweiz), Graz (Østrig) og Sapporo (Japan) vist interesse.

Om fire år skal vinter-OL afholdes i den kinesiske storby Beijing.

Oliver Dupont og Johnny Frederiksen i aktion. Foto: All over press. OL 2018 Iskolde klask: Danskere dukket til allersidst

Det blev til en beskeden placering for den danske deltager i nattens konkurrence. Foto: Ritzau Scanpix OL 2018 Mens du sov: Dansk milliardær-arving styrtede i stort sats

Bødker fejrede målene med holdkammeraterne. Foto: AP Ishockey Bødkers to mål giver San Jose sikker sejr over Dallas i NHL

Ungdomshær i Rusland Patriotpark Moskva. FOTO: Military Patriotic Park of Culture and leisure of the Armed Forces of the Russian Federation Patriot. Verden Sammenlignes med Hitlerjugend: Putin træner enorm børnehær

4 kommentarer
Vis kommentarer