Tårerne flød efter evig toers sensation: Gud, hvilken magisk følelse

Sveriges Frida Hansdotter hyldes af legender efter sin overraskende slalom-triumf

Frida Hansdotter sikrede den hidtil fjerde svenske guldmedalje til legene i Sydkorea. Foto: AP
Frida Hansdotter sikrede den hidtil fjerde svenske guldmedalje til legene i Sydkorea. Foto: AP

Følelserne blev båret uden på blandt de store navne i svensk skisport efter Frida Hansdotters sensationelle guldmedalje i slalom, hvor den 32-årige skiløber fik ram på den amerikanske storfavorit Mikaela Shiffrin.

Tidlig gratulant var Anja Pärson, som i 2006 til vinter-OL i Torino senest vandt svensk alpint guld. Hun er i Sydkorea som tv-ekspert for svensk Kanal 5, men er stadig tæt på slalomløberne.

Hun stod og ventede i målområdet med tårer i øjnene.

- Det er så stort og så fortjent. Endelig lykkes det, siger Anja Pärson til Expressen.

Netop Frida Hansdotter er kendt som den evige toer med blandt andet to gange VM-bronze og en VM-sølv på sin rekordliste.

- Det betyder alt for hendes karriere. Hvordan hun har kæmpet. Det er så cool, at det lykkes. Hun er før sluttet bag Mikaela Shiffrin, men i dag viser hun, hvad hun er værd.

Svensk slaloms allerstørste navne var også rørte.

- Det var meget nervøst, men virkelig fedt. Fantastisk. Jeg under hende det virkelig. Jeg troede på medalje, eftersom Skiffrin ikke var rigtig god i første gennemløb. Det gav muligheder til Frida, sagde 61-årige Ingemar Stenmark (to OL-guld i 1980) på svensk tv ifølge Expressen.

Endelig lykkes det for Frida Hansdotter at træde op på medaljeskamlens øverste trin. Foto: AP
Endelig lykkes det for Frida Hansdotter at træde op på medaljeskamlens øverste trin. Foto: AP
 

Hyldest var der også fra Pernilla Wiberg (OL-guld i Albertville og Lillehammer):

- Jeg følte bare helt spontant: Endelig. Hun har været på podiet så mange gange. Hun har vundet World Cup-løb, men hun er også blevet toer og treer så mange gange. 

Hovedpersonen var naturligvis lykkelig.

- Det er helt magisk. Det er en drøm, som går i opfyldelse. Gud, hvilken magisk følelse. At blive olympisk mester er helt fantastisk. Der kommer flere glædestårer, sagde Frida Hansdotter til Aftonbladet.

Storfavoritten Mikaela Shiffrin har domineret slalom de senere år med fire af de seneste fem års World Cup-titler, de seneste tre VM-titler og OL-guld i Sochi for fire år siden. Den 22-årige amerikaner vandt guld i storslalom torsdag, men følte sig utilpas før fredagens konkurrence og måtte nøjes med en skuffende fjerdeplads.

OL 2018 Mens du sov: Storfavorit kastede op før flop

Christoffer Faarup var langt fra målet om top-20. Foto: AP OL 2018 Dansk OL-håb efter ny skuffelse: Jeg dummede mig

Elias Ambühl er en af de to schweizere, som er ramt af virussen. Foto: AP OL 2018 OL-udbrud: Første atleter ramt af smitsom virus

0 kommentarer
Vis kommentarer