Tennis-kongen afslører: 'Jeg er cheerleader nummer 1'

Roger Federer er OL-junkie og ser mindst fire timer om dagen på tv, og så er han rørt til tårer, når det går godt

SNTV: Roger Federer vinder Australian Open. Highlights fra hans finalekamp mod Marin Cilic

Han har netop sikret sig, at han bliver den ældste nogensinde til at toppe verdensranglisten i tennis, men 36-årige Roger Federer er ikke for stor til også at heppe på andre.

Således afslører han, at han følger intenst med i det igangværende vinter-OL i Pyeongchang, hvor han støtter store schweiziske skinavne som Dario Cologna, Beat Feuz og Wendy Holdener.

- Vi i Schweiz elsker OL, og jeg er jeres cheerleader nummer 1, siger Federer til Blick.

Selvom Federer i øjeblikket spiller med i ATP-turneringen i Rotterdam, så kalder han sig selv for lidt af en OL-junkie.

- Selv her under turneringen, ser jeg mindst fire timers OL om dagen, siger Federer.

Artiklen fortsætter under billederne

Roger Federer ser fire timers OL om dagen. Foto: AP
Roger Federer ser fire timers OL om dagen. Foto: AP
 

Federer er glad for, at tennis ikke er lige så hårdt som skisport. Foto: AP
Federer er glad for, at tennis ikke er lige så hårdt som skisport. Foto: AP

Tennis Kong Federer hylder Caro: Jeg er så glad på hendes vegne

Roger Federer med beviset på, at han igen sidder på toppen af verdensranglisten. Nu som de ældste nogensinde. Foto: Ritzau Scanpix Tennis Agassi hylder Federer som historiens ældste verdensetter

Fredag vandt Dario Cologna for tredje OL på stribe 15 kilometeren, og så måtte tennisstjernen på jagt efter et telefonnummer.

- Jeg ville lykønske ham med guldet, og så spurgte jeg alle, jeg kender, om de kunne give mig hans nummer, så jeg kunne skrive til ham.

- Hvad han og de andre har præsteret er så hårdt, og intensiteten er så ekstrem og anderledes i forhold til den sport, som jeg selv dyrker, siger Federer.

- Når jeg ser, at de vinder, så begynder jeg næsten at græde, fordi det påvirker mig så meget. Og jeg tænker, ai-ai-ai, jeg er heldig, at jeg valgte tennis, siger Federer.

Schweiz har 168 deltagere med til vinter-OL og har foreløbig vundet to guldmedaljer, fire sølvmedaljer og en enkelt bronze, så der har været lidt at juble over for Federer, der søndag spillede ATP-finale i Rotterdam mod Grigor Dimitrov.

For Srjdan Djokovic har der kun været plads til at koncentrere sig om den førstefødte, Novak, som fik al hans støtte (Foto: Allover Press) Sport og Spil Derfor er Djokovic verdens bedste: Far satte brødrene og alt andet til side

Tennys Sandgren imponerer med både sit spil og navn. Ritzau Scanpix/GREG WOOD Tennis Spærrer øjnene op over tennis-sensation: Især på grund af fornavnet...

Eugenie Bouchard er blandt de fem sportsstjerner, der er med i Sports Illustrateds legendariske magasin, hvor Caroline Wozniacki de seneste tre år har smidt tøjet. Foto: All Over Tennis Fem sportsstjerner smider tøjet - men hvor er Caroline?: Se billederne her

2 kommentarer
Vis kommentarer