Olympisk mester er tilbage i Guldfireren

Morten Jørgensen vender tilbage til Guldfireren efter en lang pause og bliver en del af OL-kvartetten

Morten Jørgensen til venstre er tilbage i Guldfireren (Foto: Sofia Busk)
Morten Jørgensen til venstre er tilbage i Guldfireren (Foto: Sofia Busk)

Efter en lang pause er roeren Morten Jørgensen klar til comeback i den danske letvægtsfirer med tilnavnet Guldfireren.

Træner Bent Fransson oplyser i en pressemeddelelse, at Jørgensen er udtaget til sommerens OL, hvilket samtidig betyder, at Jens Vilhelmsen ikke kommer med til Rio de Janeiro.

Vilhelmsen sad ellers i båden i hele sidste sæson, hvor Morten Jørgensen restituerede efter at have kæmpet med konsekvenser af overtræning.

- Jens Vilhelmsen har gjort et fantastisk arbejde for båden, og det har været en meget svær proces at skulle foretage et valg mellem ham og Morten.

- Men det handler om, at jeg skal finde den sammensætning, der gør båden så hurtig som mulig. Og her er en Morten på toppen en anelse foran Jens, siger Bent Fransson.

Sidste sommer vandt 'guldfireren' EM-guld i Serbien (Foto: Aleksandar Djorovic) Anden sport Kæmpe succes: Guldfireren snupper medalje

30-årige Morten Jørgensen har store meritter på sit cv. Han var med til at vinde OL-guld i 2008 og bronze fire år senere, ligesom han har to VM-guldmedaljer fra 2013 og 2014 i samlingen.

Efter sin lange pause har han i de seneste måneder været i stand til at gennemføre det påkrævede træningsprogram.

- Naturligvis er jeg meget glad. Men det hårdeste stykke arbejde venter forude, og det svære bliver nu at holde stilen, siger Morten Jørgensen efter OL-udtagelsen.

De øvrige tre roere i båden med de stolte traditioner er Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard.

Niels-Christian Holmstrøm var hurtig til at love Jesper Bank en million kroner, da sejleren var i gang med at vinde OL-guld i 1992, men i dag griner Bank lidt af episoden, for han har aldrig fået pengene (Foto: Torben Stroyer) Anden sport OL-helt: Holmstrøm skylder mig en million

(Arkivfotos: Mads Madsen, Preben S. Søborg, Thomas Wilmann og Lars Krabbe) Sport og Spil 90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag

1 kommentar
Vis kommentarer