Prinsessen bliver boss: Nathalie ny dansk landstræner

Den tysk-danske prinsesse og dressurrytter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein bliver ny landstræner for det danske dressurlandshold

Den tysk-danske prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein bliver ny landstræner for det danske dressurlandshold. Foto:  All over press
Den tysk-danske prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein bliver ny landstræner for det danske dressurlandshold. Foto: All over press

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein overtager jobbet som landstræner for det danske dressurlandshold fra tyske Rudolf Zeilinger, som har bestredet posten i de seneste 19 år.

Det meddeler Dansk Ride Forbund i dag i en pressemeddelelse.

Den 41-årige prinsesse, der er niece til Dronning Margrethe, har tidligere i sin karriere vundet OL-bronze og har i godt 15 år været en international toprytter på Grand Prix-nivaeu.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har repræsenteret Danmark ved syv europamesterskaber, tre verdensmesterskaber samt to Olympiske Lege, hvor det blev til holdbronze i 2008 i Hong Kong.

Vil føre Danmark til tops
Den nye landstræner er blevet trænet af nogle af verdens bedste dressurtrænere, og i de seneste år har hun også selv fungeret som træner for topryttere i England, Australien og Danmark, skriver Dansk Ride Forbund.

Prinsesse Nathalie er klar til at tage tøjlerne som landstræner og føre Danmark til tops ved de kommende års mesterskaber:

- Jeg glæder mig rigtig meget til at påtage mig opgaven som landstræner. Det er en helt ny og spændende udfordring, som betyder meget for mig, siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

- Jeg håber, at jeg sammen med rytterne kan forme et stærkt hold for fremtiden og fortsætte den gode udvikling, som dansk dressur har gennemgået de seneste år, siger hun.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
 

Solid opbakning
Ifølge Dansk Ride Forbund er der bred opbakning blandt rytterne i A-truppen til den nye landstræner:

- Det er vigtigt for os, at den nye landstræner ikke bare har de træner- og ridemæssige færdigheder i top, men at der også er solid opbakning fra rytterne. Vores mål er, at vi fortsat skal ligge helt i top i verden, og det kræver, at arbejdet omkring landsholdstruppen bygger på tillid og anerkendelse. Derfor er det glædeligt, at rytterne bakker op om vores valg af landstræner, siger elite-chef i dressur og holdleder, Kimi Nielsen.

- Nathalie er en af vores allermest erfarne ryttere, og på landsholdet har hun gennem årene ofte leveret de bedste danske resultater og dermed spillet en nøglerolle i den succes, som dansk dressur har opnået gennem årene.

- Derudover har Nathalie også solid trænererfaring samt et bredt og solidt netværk i den internationale ridesport, og jeg ser frem til samarbejdet, som, jeg er overbevist om, bliver en gevinst for dansk dressur, siger han.

Fint besøg
I de kommende uger har Nathalie zu Sayn-Wittgenstein planlagt at besøge alle rytterne i den danske A-trup for at få forventningsafstemt ambitionsniveauet såvel som det fremtidige samarbejde, træningen og hestematrialet.

Og i starten af februar skal den kommende landstræner for første gang samles med sine danske dressurryttere, skriver Dansk Ride Forbund.

Den første store udfordring for Prinsesse Nathalie bliver ved det kommende EM, som bliver afholdt i Göteborg i Sverige til August.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere