Problem med dopingflasker bekymrer olympisk top

IOC beder Wada om at finde en løsning på problemet med redesignede dopingflasker, der kan åbnes manuelt

Der er opstået problemer med dopingflaskerne op til vinter-OL i Pyeongchang. Foto:Ritzau Scanpix/Lee Jin-man
Der er opstået problemer med dopingflaskerne op til vinter-OL i Pyeongchang. Foto:Ritzau Scanpix/Lee Jin-man

Meningen var, at redesignede dopingbeholdere skulle skabe mere tryghed om nedfrosne prøver med urin og blod.

Det er ikke sket.

I stedet har de nye flasker skabt panik kort før vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea, fordi de muligvis kan åbnes manuelt og dermed gøre det nemmere at svindle og manipulere med prøverne.

Senest udtrykker Den Internationale Olympiske Komité (IOC) bekymring efter søndagens oplysninger om, at dopingflaskerne kan udgøre et problem.

Det Internationale Antidoping Agentur, Wada, meddelte søndag, at et antidopinglaboratorie i Köln 19. januar gjorde opmærksom på problemet med flaskerne fra producenten Berlinger Special AG.

- IOC er meget bekymret i denne sag. Vi henvendte os straks til Wada, i det øjeblik vi hørte om det, og vi bad Wada sikre, at antidoping-prøverne i Pyeongchang kan foretages på en troværdig og pålidelig måde.

- Wada har informeret os om, at de er i kontakt med producenten af flaskerne, Berlinger. Vi har fuld tillid til, at Wada finder en løsning i denne sag, oplyser IOC på Twitter.

Mario Thevis, der er leder af laboratoriet i Köln, beroliger tirsdag IOC med, at man arbejder på sagen om at sikre en ordentlig antidopingkontrol.

- Vi har en nødplan, siger Mario Thevis til ZDF ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Lukningen af de nye flasker er et problem, og det er vigtigt at tage fat på det.

- Ikke desto mindre må vi fastholde, at der sandsynligvis ikke er noget system, som med sikkerhed ikke kan manipuleres, siger Mario Thevis.

Vinter-OL begynder 9. februar.

Se også: Misbrugte amerikanske OL-stjerner - nu skal læge 175 år i fængsel

Smutter Nicklas Bendtner til Bordeaux. Foto: Boris Grdanoski/AP Transfer - 30. jan. 2018 - kl. 06:46 Bendtner varmt navn i fransk storklub

Alexander Sørloth har scoret 15 mål i 26 kampe i efteråret for FC Midtjylland. Foto: Jens Dresling Transfer - 30. jan. 2018 - kl. 08:52 Over 100 millioner for topscorer - FCM går efter vild transfer-rekord
Der har været stille på Vestegnen i dette transfervindue, men sådan vil Brøndby-træner Alexander Zorniger også have det. Foto: Jens Dresling/ritzau scanpix Sport og Spil Fire afgørende dage: Sådan lukker din Superliga-klub transfervinduet

0 kommentarer
Vis kommentarer