Raser efter nyt skole-skyderi: 'I gør intet - det er ulækkert'

Træneren for de forsvarende NBA-mestre, Steve Kerr, er ikke tilfreds med USAs politikere og våbenloven

Steve Kerr er ikke helt tilfreds med Donald Trump, efter at endnu et skoleskyderi har ramt USA. Foto: AP Photo/David Zalubowski
Steve Kerr er ikke helt tilfreds med Donald Trump, efter at endnu et skoleskyderi har ramt USA. Foto: AP Photo/David Zalubowski

NBA-holdet Golden State Warriors' træner, Steve Kerr, er langt fra tilfreds med de amerikanske politikere, National Rifle Association (NRA) og den mur, som præsident Trump agter at bygge langs grænsen til Mexico.

I timerne efter onsdagens fatale masseskyderi i den amerikanske stat Florida, hvor 17 mennesker blev dræbt, var Steve Kerr ude med hård kritik før holdets kamp mod Portland Trail Blazers.

Foran en række journalister kaldte han politikernes manglende evne til at forhindre disse skyderier for 'ulækkert'.

- Det ser ikke ud til at betyde noget for vores politikere, at børn gang på gang bliver skudt i masseskyderier på skoler, siger Kerr ifølge USA Today.

- Det er tilsyneladende ikke noget, der bekymrer vores regering nok, så de gør noget ved problemet. Det er demoraliserende.

Derfor opfordrer han også den amerikanske befolkning til at stemme på 'de gode' politikere næste gang, de skal stemme.

- Vi kan sammen gøre noget ved det. Vi kan stemme på folk, som har modet til at beskytte befolkningen og ikke bare bøje sig for NRA, fordi de finansierer deres kampagner.

- Forhåbentligkan  vi overbevise flere om at stemme på 'de gode folk', som tør gøre noget ved sikkerheden for landets borgere frem for at bygge en dum mur til milliarder af kroner, som ingen betydning har for vores sikkerhed.

- Politikere som i stedet vil beskytte os mod de virkelige farlige mennesker derude - idioter med semi-automatiske våben, der skyder vores børn.

Steve Kerr er ikke kendt for at holde igen, når det handler om landets præsident, hvis muligheden byder sig. Han ser det også som sin opgave at udtale sig om det, han ikke er tilfreds med.

- Historien viser, at folk kun tænker på sig selv, og at magthavere vil have mere magt. Derfor skal vi blive ved med at råbe højt, når vi ser uretfærdigheder, og det er min tilgang.

- Jeg bliver ved med at råbe højt, siger Kerr.

Golden State Warriors vandt NBA-mesterskabet sidste år, og som traditionen byder, så skulle de hyldes i Det Hvide Hus af Donald Trump.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Golden State Warriors træner, Steve Kerr, sammen med en af holdets helt store stjerner Stephen Curry. Foto: AP Photo/Ben Margot
Golden State Warriors træner, Steve Kerr, sammen med en af holdets helt store stjerner Stephen Curry. Foto: AP Photo/Ben Margot
 

Sådan gik det ikke, da den amerikanske præsident trak sin invitation tilbage, fordi holdet havde udtrykt tvivl om, hvorvidt de ville dukke op.

Det fik Steve Kerr til tasterne i det amerikanske magasin Sports Illustrated, hvor han rasede mod Donald Trump.

- Husk, at præsidenten arbejder for os og ikke omvendt. Vi har valgt ham, og han arbejder derfor ikke kun for sit bagland. Han arbejder for alle borgere.

- Når først du sidder i Det Ovale Kontor, skal du gøre det bedste for hele landet. Selvfølgelig fører man politik, som er i ens eget partis interesse, men det er ikke pointen.

- Med al respekt Trump; Du er præsidenten. Du repræsenterer os alle sammen. Del os ikke. Bring os sammen, lød det dengang fra Kerr.

Peter Utaka scorede 52 gange i 108 ligakampe for OB. Nu er han tilbage i Danmark, hvor han skal tørne ud for Vejle. Arkivfoto: Anders Brohus 1. division Tidligere Superliga-bomber tilbage i dansk klub: Hjemmesiden går ned

Ishockey Mur og Gud: Dansk keeper sætter utrolig rekord

27 kommentarer
Vis kommentarer