Raser over billede: Kan du se hvorfor?

Flere læsere er godt tossede på en australsk avis, efter at de på deres forside har et billede, hvor det ser ud, som om en mandlig sportsstjerne er højere end en kvindelig - men sådan forholder det sig ikke

Avisen The Australian har modtaget kritik, efter at de har gjort David Warner højere end Ellyse Perry. Foto: Ritzau Scanpix/Twitter
Avisen The Australian har modtaget kritik, efter at de har gjort David Warner højere end Ellyse Perry. Foto: Ritzau Scanpix/Twitter

Cricket fylder meget i Australien. Derfor bliver der også årligt afholdt Australian Cricket Awards.

I år vandt Ellyse Perry prisen som bedste kvindelige cricketspiller, mens David Warner tog samme pris for herrerne.

Det er er dog ikke priserne, men derimod et billede som har fyldt mest efter mandagens award.

Avisen The Australian har et billede på forsiden med de to cricketspillere, hvor David Warner er højere end Ellyse Perry, mens et andet billede fra aftenen viser det modsatte.

Der er lidt divergerende meldinger om hendes egentlige højde. Ifølge det australske medie Aussie Celebs, er Perry 1,72 meter høj, mens Daily Mail derimod mener at vide, at hun er 1,69 meter høj.

Samtidig rager David Warner kun 1,70 meter op i landskabet, og Ellyse Perry vil derfor med stiletter på under alle omstændigheder være højere end sin mandlige kollega.

Det redigerede billede fra The Australian har fået flere læsere op i det røde felt.

'Vi kan ikke have, at en mand er lavere end en kvinde', skriver Erin Delahunty.

'Godt at se at The Australians benægtelse af objektiv fakta strækker sig til kvinder, der er højere end mænd', skriver en Twitter-bruger, der kalder sig Ingrid.

'Jeg gætter på, at vi ikke kan have, at en kvinde er højere end en mand, kan vi?', skriver Daniel Best blandt andet.

Ifølge sportsredaktør på det australske medie News.com.au, Jai Bednall, er forklaringen ganske logisk.

Billedet på forsiden er sammensat af to billeder fra den røde løber. The Australian har redigeret billederne sammen, men da David Warner stod sammen med sin kone på sit billede, kunne hans venstre skulder ikke skæres fri i et billederedigeringsprogram.

Ellyse Perry stod derimod alene på den røde løber og var nem at skære fri på billedet. Derfor står hun lidt længere nede til højre foran David Warner på forsiden af The Australian.

Tv-babe går fra cykelstjerne - og dater rivalen

Løj sig skadet: Du skulle have sagt undskyld

Superligaen Indefra: Den triste sandhed om de mange BIF-millioner

 

Farvel til 27 mål: Hvad bliver regningen i Brøndby?