Annonce:
Annonce:

Raser over Rusland-exit: Kremls legetøj!

Rusland har officielt fået lov at skifte fra det europæiske skakforbund til den asiatiske ditto, og det vækker vrede hos ekspert

Skakpræsident Arkady Dvorkovich (til højre) var vicepremierminister under Vladimir Putin (nummer to fra venstre) fra 2012 til 2018. Han var med til at lade Rusland skifte fra Europa til Asien.  Foto: Alexei Druzhinin/Ritzau Scanpix
Skakpræsident Arkady Dvorkovich (til højre) var vicepremierminister under Vladimir Putin (nummer to fra venstre) fra 2012 til 2018. Han var med til at lade Rusland skifte fra Europa til Asien. Foto: Alexei Druzhinin/Ritzau Scanpix
Annonce:

Det russiske skakforbund er fra 1. maj en del af det asiatiske forbund i stedet for det europæiske.

Det står klart, efter at både det internationale forbund, FIDE, og det asiatiske forbund har godkendt den russiske anmodning, som kom i kølvandet på de mange restriktioner mod russiske skakspillere.

Beslutningen vækker forargelse i skakmiljøet.

- Jeg synes jo, det er noget specielt. At et land, som udsættes for sanktioner i det kontinent, de tilhører, tillades at hoppe videre til et andet, siger den norske skakespert Torstein Bae til VG.

Danske Peter Heine Nielsen, der er træner for stjernen Magnus Carlsen, er heller ikke imponeret.

- Pinligt, men forventet. Skak bliver den første sport til at tillade Rusland at skifte fra Europa til Asien og på den måde undgå sanktioner, skrev danskeren tirsdag på Twitter.

Annonce:

Vicepræsidenten for det europæiske forbund, Malcom Peil, kalder det 'en skamfuld dag for skakken'.

- FIDE er tydeligvis ude af takt med den internationale olympiske komité på det her spørgsmål, og igen ligner organisationen et stykke legetøj i et blødt magtspil, hvor alle træk styres af Kreml, lyder det fra Peil ifølge chess.com - med henvisning til regeringens hovedkvarter i Moskva.

Skiftet betyder blandt andet, at russiske spillere kan deltage i de asiatiske mesterskaber, hvor de i europæisk regi var udelukket.

Præsidenten for det internationale skakforbund er russer og hedder Arkady Dvorkovich, hvilket kun bidrager til forargelsen hos Torstein Bae.

– Det vil igen blive set af mange som et tegn på den Rusland-venlighed, som ligger i det internationale skakforbund, som er ledet af en russer, at man lader Rusland bytte på den måde, siger han.

Dansk soldat i Ukraine: - Krig er en livsstil

Den garvede sportsjournalist Jan Jensen er i hælene på FIFA. Lyt med i den prisvindende podcast Blodbold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: