Sætter Jordan til vægs: NBA-stjerne skriver vanvittig historie

Golde State Warrios Steph Curry er blevet valgt som den mest værdifulde spiller ved en enstemmig afgørelse. Det har ingen andre spiller formået tidligere

Stephen Curry bliver ved med at imponere i NBA. (Foto: AP)
Stephen Curry bliver ved med at imponere i NBA. (Foto: AP)

LeBron James har aldrig gjort det. Heller ikke Michael Jordan, Magic Johnson eller Larry Bird. Og nej, Wilt Chamberlain formåede det heller ikke.

Men tirsdag lykkedes det alligevel for Stephen Curry at skrive NBA-historie. Efter en vanvittig sæson for Golden State Warriors-spilleren blev han valgt som den mest værdifulde spiller (MVP red.) ved en enstemmig afgørelse. Det er anden sæson i træk, Curry vinder den fornemme pris, men det er første gang i historien, at alle 131 stemmeafgivere valgte at pege på den samme spiller.

Spurs' Kawhi Leonard endte på en andenplads, mens LeBron James måtte tage til takke med en tredjeplads.

For tre år siden var James tæt på at nå samme milepæl, da han førte Miami Heat til mesterskabet. 120 stemmeberettigede sportsjournalister valgte at pege på basketball-stjernen, men én enkelt stemmeafgiver gik mod strømmen og gav sin stemme til Carmelo Athony. 

Det samme overgik den tidligere stjerne Shaquille O'Neal i 2000, da den tårnhøje center førte Los Angeles Lakers til titlen. Men én stemme til Allen Iverson forpurrede O'Neals store enstemmige triumf.

I år lykkedes det dog for Curry, der har haft en helt fænomenal sæson for Golden State. Han har det bedste scoringsgennemsnit på 30,1 point per kamp, og det er blandt andet blevet til 402 tre-points-scoringer.

Curry med det fornemme trofæ. (Foto: AP)
Curry med det fornemme trofæ. (Foto: AP)
 

Derudover har han ført Golden State Warriors til en rekordsæson i grundspillet med 73 sejre og ni nederlag.

Det var frygtet, at den 28-årige super-stjerne ville misse store dele af slutspillet, da han kom til skade med sit knæ for få uger siden. Men Warriors-profilen var dog tilbage på banen igen i weekenden, hvor han gik forrest i Golden States 132-125-sejr over Portland Trail Blazers efter overtime. Curry brillerede med 40 point, ni rebounds og otte assist.

8 kommentarer
Vis kommentarer