Skandalen fortsætter: Træner smidt på porten

En tysk træner har mistet jobbet som følge af bloddopingskandale - den såkaldte Operation Aderlass

Robert Lehmann-Dolle  er fyret i forbindelse med dopingskandalen. Foto: Karina Hessland/Getty Images
Robert Lehmann-Dolle er fyret i forbindelse med dopingskandalen. Foto: Karina Hessland/Getty Images

Den tyske træner i speedskating Robert Lehmann-Dolle har siden maj været under lup i den verserende bloddopingskandale, den såkaldte Operation Aderlass (Operation Åreladning).

Med øjeblikkelig virkning mister Lehmann-Dolle nu jobbet.

Det skriver Det olympiske træningscenter (OSP) i Berlin i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet dpa.

- OSP bekræfter, at ansættelsesforholdet med træner Robert Lehmann-Dolle er opsagt med øjeblikkelig varsel, siger centerchef Harry Bähr onsdag.

Operation Aderlass kastede en skygge over speedskating første gang i januar. I maj indledte det nationale antidopingkontor i Tyskland undersøgelser af Lehmann-Dolle.

Indtil nu har den tidligere professionelle speedskater Lehmann-Dolle stået for træningen af håbefulde unge speedskatere ved Berlins olympiske træningscenter.

Lehmann-Dolle har deltaget som aktiv speedskater ved vinter-OL i 2006, 2010 og 2014.

Skandalen involverer desuden cykelryttere og langrendsløbere. Til fælles har de den tyske læge Mark Schmidt, der er en af hovedpersonerne i dopingskandalen.

Tidligere er det blevet afsløret, at lægen har en lang liste med klienter, der har fået hjælp til at bloddope sig. Han blev arresteret i sin klinik i tyske Erfurt 27. februar i en aktion, der var en del af den Operation Aderlass.

Lægen risikerer en fængselsstraf på op til ti år.

Af hensyn til efterforskningen oplyses det ikke, hvordan Lehmann-Dolle har forbindelse til bloddopingen og Mark Schmidt.

I alt er 21 atleter fra otte nationer under mistanke i Operation Aderlass.

Efterforskningen af skandalen har indtil videre fældet flere af atleterne, heriblandt flere østrigske cykelryttere, der også er straffet med fire års udelukkelse.

Farvel og tak! Martin Mortensen stopper som professionel cykelrytter. Foto: Ernst van Norde. Cykling Blev mistænkt: - Svært at føle stolthed

Stefan Denifl er som Georg Preidler blevet anklaget for bedrageri med en strafferamme op til ti års fængsel. Foto: José Jordan/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Stjerne sigtet i stor sag: Risikerer ti års fængsel

Sport og Spil Gal eller genial: Trump ville udfordre Tour de France

2 kommentarer
Vis kommentarer