18-årigt fænomen knuser alle i VM-triumf

Amerikanske Chloe Kim er bare 18 år, men har allerede vundet OL- og VM-guld på sit snowboard

Chloe Kim giver et knus til amerikaneren Toby Miller efter VM-guldet var hjemme. Foto: Ritzau Scanpix
Chloe Kim giver et knus til amerikaneren Toby Miller efter VM-guldet var hjemme. Foto: Ritzau Scanpix

Supertalentet Chloe Kim er ikke en døgnflue.

Det beviste den 18-årige snowboarder igen, da hun vandt sin første guldmedalje ved et VM i kvindernes halfpipe.

Dermed har amerikaneren allerede vundet både VM- og OL-guld, efter at hun i 2018 skaffede gyldent metal til USA i samme disciplin ved vinterlegene i Pyeongchang.

Chloe Kim var en suveræn vinder af konkurrencen. Foto: Ritzau Scanpix
Chloe Kim var en suveræn vinder af konkurrencen. Foto: Ritzau Scanpix

Chloe Kim var på hjemmebane i Utah, hvor VM i snowboard afholdes. I sit første gennemløb scorede teenageren 93,50 point.

Det var nok til en suveræn sejr, eftersom Xuetong Cai fra Kina blot blev noteret for 84 point i sit bedste løb. Maddie Mastro fra USA blev treer med 82 point.

- Det er helt vildt. Det er sygt, siger Chloe Kim.

Dårligt vejr havde spoleret træningen i dagene op til løbet. Forudsætningerne for succes var derfor langtfra optimale for Kim og de andre snowboardere.

- Jeg lavede ingen fejl i mit første gennemløb. Jeg var helt oppe at køre. Jeg var virkelig nervøs, for det var den første gode dag, vi har haft, siger hun.

Hos mændene var det australieren Scotty James, der jublede over guld i halfpipe. Han vandt foran Yuto Totsuka fra Japan og Patrick Burgener fra Schweiz.

Matti Nykänen blev løsladt for vold mod sin tredje kone, Mervi Tapola, i 2005. Hun tog imod ham, men snart var bruddet i gang igen. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Legendens ufattelige liv: Knivstik, strip, porno og fængsel!

FCK's Peter Ankersen og FCM's Marc Dal Hende i hård kamp om bolden i en kamp i efteråret. I foråret kommer de to til at slås om guldet. Foto: Anita Graversen Sport og Spil Klar, parat, Superliga-start: Sådan står klubberne inden foråret

Nasser Al-Khelaifi som her præsenterer Neymar får plads i UEFA's eksekutivkomite. Foto: AP Jan Jensen Ryster på hovedet af forrykt indtog i UEFA

David Nielsen mister Gustav Mogensen til Brentford. Foto: Jens Dresling Superligaen Stortalent tabt for AGF: Scorer kontrakt i danskerklub

1 af 3 Foto: Ritzau Scanpix
2 af 3 Foto: Ritzau Scanpix
3 af 3 Chloe Kim giver et knus til amerikaneren Toby Miller efter VM-guldet var hjemme. Foto: Ritzau Scanpix
0 kommentarer
Vis kommentarer