47-årig vil til OL

47-årige Noriaki Kasai vil tilbage på Japans skihoplandshold og kvalificere sig til OL i Beijing i 2022

Noriaki Kasai deltog første gang ved vinter-OL i 1992, men han har ingen planer om at indstille karrieren endnu. (Arkivfoto) Foto: Dominic Ebenbichler/Reuters
Noriaki Kasai deltog første gang ved vinter-OL i 1992, men han har ingen planer om at indstille karrieren endnu. (Arkivfoto) Foto: Dominic Ebenbichler/Reuters
Følg Skisport

Det er de færreste eliteatleter forundt at opleve deltagelse ved et OL. Den japanske skihopper Noriaki Kasai har været til OL otte gange. Det har ingen andre præsteret i vinter-OL's historie.

Det er bemærkelsesværdigt. Det er det også, at han i en alder af 47 år stadig satser på at komme til OL i Beijing i 2022.

Trods en skuffende 2019/2020-sæson for den aktive skihoplegende, som endte med at sende ham ud af landsholdstruppen, har han ikke opgivet drømmen.

- Jeg vil tilbage på det japanske World Cup-hold. Målet er at komme til mit niende OL, siger han til det tyske skihopmedie skispringen.com.

- Jeg vil vise, at jeg stadig kan præstere på et højt niveau.

Han vandt sin første OL-medalje i 1994 i Lillehammer, da han sammen med det japanske hold vandt sølv i holdkonkurrencen.

20 år senere kom så OL-medalje nummer to og tre i russiske Sotji. Her vandt Kasai sølv i den individuelle konkurrence på stor bakke og en bronze i holdkonkurrencen med Japan.

Det gjorde ham til den ældste medaljetager ved et vinter-OL nogensinde i en alder af 41 år og 254 dage.

Ved de seneste lege i sydkoreanske Pyeongchang i 2018 var Kasai dog langt fra medaljer.

I 2016 rundede han sin World Cup-konkurrence nummer 500 i karrieren. Han står noteret for 17 World Cup-sejre - senest tilbage i november 2014.

Hvis Kasai kommer til OL i 2022, vil han til den tid være 49 år.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+