47-årig vil til OL

47-årige Noriaki Kasai vil tilbage på Japans skihoplandshold og kvalificere sig til OL i Beijing i 2022

Noriaki Kasai deltog første gang ved vinter-OL i 1992, men han har ingen planer om at indstille karrieren endnu. (Arkivfoto) Foto: Dominic Ebenbichler/Reuters
Noriaki Kasai deltog første gang ved vinter-OL i 1992, men han har ingen planer om at indstille karrieren endnu. (Arkivfoto) Foto: Dominic Ebenbichler/Reuters

Det er de færreste eliteatleter forundt at opleve deltagelse ved et OL. Den japanske skihopper Noriaki Kasai har været til OL otte gange. Det har ingen andre præsteret i vinter-OL's historie.

Det er bemærkelsesværdigt. Det er det også, at han i en alder af 47 år stadig satser på at komme til OL i Beijing i 2022.

Trods en skuffende 2019/2020-sæson for den aktive skihoplegende, som endte med at sende ham ud af landsholdstruppen, har han ikke opgivet drømmen.

- Jeg vil tilbage på det japanske World Cup-hold. Målet er at komme til mit niende OL, siger han til det tyske skihopmedie skispringen.com.

- Jeg vil vise, at jeg stadig kan præstere på et højt niveau.

Han vandt sin første OL-medalje i 1994 i Lillehammer, da han sammen med det japanske hold vandt sølv i holdkonkurrencen.

20 år senere kom så OL-medalje nummer to og tre i russiske Sotji. Her vandt Kasai sølv i den individuelle konkurrence på stor bakke og en bronze i holdkonkurrencen med Japan.

Det gjorde ham til den ældste medaljetager ved et vinter-OL nogensinde i en alder af 41 år og 254 dage.

Ved de seneste lege i sydkoreanske Pyeongchang i 2018 var Kasai dog langt fra medaljer.

I 2016 rundede han sin World Cup-konkurrence nummer 500 i karrieren. Han står noteret for 17 World Cup-sejre - senest tilbage i november 2014.

Hvis Kasai kommer til OL i 2022, vil han til den tid være 49 år.