Choksejr ved VM: Ted Ligety snupper sit første super-G-guld

Ted Ligety gav amerikanerne noget at varme sig på, da han vandt super-G-løbet ved VM i Østrig

Ligety suser mod sejren (Foto: AP/Luca Bruno)
Ligety suser mod sejren (Foto: AP/Luca Bruno)

USA fik et tiltrængt boost dagen efter, at Lindsey Vonn kom alvorligt til skade i et styrt i kvindernes super-G ved ski-VM.

Amerikaneren Ted Ligety vandt onsdag overraskende mændenes super-G i Østrig. Det skete i tiden 1 minut, 23 sekunder og 96 hundreddele.

Franske Gauthier de Tessieres kom i mål 20 hundreddele af et sekund senere, mens nordmanden Aksel Lund Svindal fik bronze yderligere to hundreddele senere.

Sejren til Ligety kom i hus et døgn efter, at Vonns sæson brat fik en afslutning, da hun i et forfærdeligt styrt fik skadet sit knæ.

- Jeg er virkelig glad. Man kan ikke lade sig påvirke af den slags løb, men det er ærgerligt for Lindsey, siger Ted Ligety.

Den 28-årige amerikaner kørte et præcist og perfekt teknisk løb. Slalomspecialisten har aldrig tidligere vundet et super-G-løb i karrieren, og han har deltaget i de foregående 10 sæsoner.

- Det var ret vildt. Jeg prøvede ikke at glide i vendingerne. Jeg kunne ikke rigtig se sneen så godt, forklarer Ligety.

Se også:

Se også: TV: Se skibabe i voldsomt styrt

OL-guldvinderen Svindal begik en kostbar fejl, da han vendte for bredt i det afsluttende sving tæt på mål. Det forsinkede ham nok til at tabe guldet på pisten.

Svindal har vundet tre ud af sæsonens fire første super G-løb i World Cuppen.

- Her er man et sekund bagud, før man ved af det. Jeg forsøgte at risikere lidt deroppe, for jeg vidste, at det var der, jeg kunne tage noget tid på Ligety.

- Jeg prøvede ikke at give en eneste meter ned af bakken, og jeg kørte forholdene taget i betragtning godt. Jeg tog risiko hele vejen, men Ted klarede sig uden fejl, og det gjorde jeg ikke, siger Svindal til NRK.

Danske Christoffer Faarup deltog også i super-G-løbet, han blev nummer 52 ud af de 57 deltagere, som gennemførte løbet. Faarup var knap otte sekunder langsommere end Ligety.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere