Nægtet starttilladelse: Du er for tynd

Den norske langrendsløber Kristin Størmer Steira får ikke lov til at stille op i weekendens World Cup-løb

Det har været en hård periode for den norske langrendsløber (Foto: AP)
Det har været en hård periode for den norske langrendsløber (Foto: AP)

Skiløbere er kendt for at være nogle tynde udøvere, hvor hvert eneste overflødigt kilo kan gå ud over hurtigheden i sporet. Derfor er skiløberne tit på en skrap kost, så de holder sig i form og har en konkurrence-dygtig vægt.

Men nogle gange kan atleternes vægt blive for lav, det må den 30-årige norske langrendsløber Kristin Størmer Steira nu sande.

Afklædte norske piger sure på tv-folk

Hun er nemlig blevet nægtet at stille til start i World Cuppen, fordi hendes BMI og vægt er lavere end anbefalet fra medicinsk. Vægtgrænsen bliver sat efter anbefalinger fra IOCs medicinske komite, og den har Steira ikke kunnet overholde.

En svær tid med sygdom og et brud med kæresten har tæret på den norske pige.

- Det hele blev bare for meget for mig. Efter at have kørt mig selv i kælderen under Tour de Ski, været syg og samtidig også været igennem et brud med min samlever, så var jeg langt nede både fysisk og psykisk. Det kan jeg lige så godt indrømme, for det er sådan, det var, siger Steira til den norske avis Dagbladet.

Vildt: Se skidronningens skræmmende overarm

- Jeg fik ikke nok søvn og fik for lidt mad. Jeg sagde til mig selv, at jeg skulle spise, men jeg havde ingen sult. Samtidig trænede jeg. Jeg brugte træningen som terapi. På træningsturene fik jeg klaret tankerne. Men det siger sig selv, at jeg går ned i vægt med masser af træning kombineret med for lidt mad og søvn.

Mange atleter kommer til at lide af spiseforstyrrelser i deres kamp for at holde den rigtige vægt, men både Steira selv, og hendes læge Hans-Petter Stokke slår fast, at det ikke er tilfældet for nordmanden.

Tysk kritik af halvnøgne skipiger

- Det må ikke forveksles med spiseforstyrrelse. Det er en vægt-forstyrrelse. Disse piger forbrænder 4-5000 kalorier i døgnet med det aktivitetsniveau, de ligger på. Det kræver et stort indtag af næring for at kompensere for det. Kristin har været for dårlig til at holde sin energibalance i denne periode, siger Stokke til Dagbladet.no.

Kristin Størmer Steira kan få starttilladelse igen, lige så snart hun er oppe i vægt igen.