Provokerende nordmand jublede med svensk flag

Hånede Petter Northug sine svenske naboer, da han kørte til sejr i weekendens stafetløb?

Petter Northug er det kontroversielles mester (Foto: AP/Jonas Ekströmer)
Petter Northug er det kontroversielles mester (Foto: AP/Jonas Ekströmer)

Den 26-årige skistjerne Petter Northugs talent i langrendssporet er uomtvisteligt. Sæson efter sæson skraber han et hav af sejre, medaljer og titler hjem, og han gør det fra tid til anden aldeles suverænt, og betragtes af de fleste som den bedste langrendsløber i sporten.

Den norske stjerne er dog næsten mindst ligeså berømt for sin opførsel, hvor han mere end en gang har formået at provokere konkurrenterne med sejrsgestuser og sin egen selviscenesættelse med humoristiske, men også kontroversielle udtalelser.

Se også:

Se også: Ny sejr til provokerende Northug

Og nu har han igen fået ekstra opmærksomhed rettet mod sig selv, for da Northug i weekendens holdstafet i Gällivare kørte først over stregen, skete det med et svensk flag i hånden (se billedet øverst) og et skælmsk smil om munden:

- Flaget var bestilt på forhånd. Jeg sagde allerede før, jeg gik ud på min tur, at jeg ville have flaget i svinget, forklarede nordmanden til den norske avis VG efter løbet.

Allerede i 2011 gjorde han svenskerne godt sure på ham, da han hånede konkurrenterne dem VM-stafetten i 2011, fordi han stoppede op på målstregen, og først trådte over stregen og sikrede norsk guld, da Sverige var få meter fra stregen. Dengang blev han kaldt en 'gris' af en svensk kommentator, og det har han tydeligvis ikke glemt.

Se mere:

Se også: 'Han er en gris!'

- Jeg må jo opretholde mit rygte som en gris. Jeg må gøre ting, som en gris nu gør, og så passede det godt at tage flaget med ind over målstregen, sagde han efter sejren, og da VG spørger ham, om det var hån eller hæder til Sverige, svarede han blot med et grin:

- De 2,5 % i Gällivare, som kunne lide mig en smule, de hader mig nu.

Den svenske landsholdschef Arild Monsen bed dog ikke på Northugs provokation, og trak på smilebåndet over nordmandens 'stunt'.

Se også:

Se også: Northug fik sin revanche over Hellner

Northugs egen landsholdschef forsvarede også sin 26-årige stjerne.

- Som jeg har sagt før, så må han lave det show, han selv ønsker. Han er en farverig person, og jeg tror ikke, at der er nogen, som lader sig provokere af det. Svenskerne er vældig glade for Petter også, siger Vidar Løfshus, som ikke tror, at episoden skaber meget mere ballade.

- Nej, der vil nok være nogen, som brokker sig og råber højt, men så falder det det til ro. Vi ved alle, at Petter måske betyder mere for langrendssporten i Sverige end Marcus Hellner (Sveriges store langrendshelt, red.), forklarer Løfshus.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen