Annonce:
Annonce:

Fire år for OL-doping

Den østrigske langrendsløber Jürgen Pinter, der var med til at skandalisere vinter-OL i Torino i 2006, blev i går idømt fire års karantæne af sportsdomstolen CAS

Fire år for doping endte det med for østrigske Jürgen Pinter (Foto: AP)
Fire år for doping endte det med for østrigske Jürgen Pinter (Foto: AP)
Annonce:
Følg Skisport

Den østrigske langrendsløber Jürgen Pinter, der var med til at skandalisere vinter-OL i Torino i 2006, blev i går idømt fire års karantæne af sportsdomstolen CAS for ’medvirken til dopingforseelser begået af andre atleter’.

Dermed underkendte CAS det internationale skisportsforbund, FIS, der sidste år besluttede, at Pinters sag ikke var stærk nok til at føre til karantæne.

CAS har tidligere afvist at ophæve den livslange karantæne fra OL, som Pinter og fem andre atleter blev idømt som følge af skandalen.

Sagen begyndte, da italiensk politi 18. februar 2006 ransagede den østrigske lejr ved OL og fandt en stor mængde dopingprodukter samt injektionssprøjter, nåle, blodposer og udstyr til brug for bloddoping. Den internationale, olympiske komite, IOC, fulgte op med uanmeldt dopingkontrol, men ingen blev fundet positive.

IOC holdt imidlertid fast i sagen og fik dømt en stribe atleter for forsøg på doping og besiddelse af ulovlig medicin. Også 14 holdledere med forbindelse til skandalen er idømt livslang OL-karantæne, og den østrigske, olympiske komite er idømt en bøde på 5,5 mio. kr. for ikke at have gjort nok for at forhindre bloddoping-forseelserne.

Pinters karantæne skal regnes fra den dag, forseelsen blev begået, og han er derfor berettiget til at genoptage karrieren i februar 2010.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: