Indlagt med Schumacher: Dansk skistjerne livsfarligt kvæstet

35-årige Morten Hauerbach styrtede i alperne samme dag som Formel 1-legenden Michael Schumacher

Morten Hauerbach, 35, er en rutineret skiløber, men alligevel gik det galt, da han kørte offpiste i de franske alper. Her ses han (lille foto) med nevøerne Anton, 9, og Magnus, 6. (Foto: Jeppe Hansen, Surfline/ Privatfoto)
Morten Hauerbach, 35, er en rutineret skiløber, men alligevel gik det galt, da han kørte offpiste i de franske alper. Her ses han (lille foto) med nevøerne Anton, 9, og Magnus, 6. (Foto: Jeppe Hansen, Surfline/ Privatfoto)

Brækket hals, tre kraniebrud, hævelse i hjernen og et hoved, der måtte sys sammen med 50 sting.

Helikopterpilot og skiinstruktør Morten Hauerbach, 35, er heldig at være i live, efter at han 29. december styrtede på ski i Val Thorens og slog hovedet mod nogle klipper.

Livsfarligt kvæstet blev Morten Hauerbach, tidligere danmarksmester i skidisciplinen pukkelpist, fløjet med redningshelikopter til hospitalet i Grenoble, Frankrig, hvor han svævede mellem liv og død.

Hans søster, Mette Hauerbach, befandt sig ved brorens side, da han kom til bevidsthed efter flere operationer, blandt andet i hjernen.

- Han var hårdt medtaget og måtte køles ned efter operationen i hjernen. Lægerne sagde, at han havde været heldig, fortæller Mette Hauerbach til Ekstra Bladet.

Morten Hauerbach blev efterfølgende flyttet til neurokirurgisk afdeling, hvor han delte hospitalsgang med Michael Schumacher, der var indlagt efter en lignede skiulykke samme dag.

- De ligger på gang sammen, og der sidder vagter foran Michael Schumachers værelse. Dér kommer man ikke igennem, fortæller Mette Hauerbach.

Se også: Det lærte vi: Schumacher-video viser ulykkenDanske Morten Hauerbach er mirakuløst sluppet med livet i behold for en voldsom skiulykke (Privatfoto) Sport og Spil Dansk skistjerne flækkede kraniet: Jeg skulle have været død

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester er fortsat i kritisk tilstand og lagt i kunstigt koma på grund af svære skader i hovedet

At den danske skiløber slap billigere fra sin ulykke er rent held, forklarer søsteren.

Hun fortæller, at øjenvidner til ulykken reagerede prompte, da broren kørte off piste, ramt en klippe og slog hovedet.

En læge rekvirerede hurtigt en redningshelikopter, mens andre rullede Morten Hauerbach ind i kuldebeskyttede folie og tog hånd om hans kvæstelser i hovedet.

- Der var heldigvis nogle fantastiske folk omkring ham, og de var med til at redde ham, siger søsteren.

Se også: 10 sandheder om Schumacher-ulykken

Hun beskriver broren som en ’glad dreng’, der altid er på jagt efter et sus adrenalin. Hun håber, at ulykken i de franske alper kan få ham til at holde lidt igen.

- Han er rystet, og jeg tror, at han er begyndt at tænke over livet, siger søsteren til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Han er et meget positivt og optimistisk menneske. Han elsker at leve livet, men det har også givet ham nogle knubs gennem tiden.

Morten Haurbach har boet i Frankrig og Østrig, hvor han har arbejdet som skiinstruktør. Han har også boet i Canada i forbindelse med sin skisport.

LÆS STORT INTERVIEW MED MORTEN HAUERBACH I EKSTRA

Danske Morten Hauerbach er mirakuløst sluppet med livet i behold for en voldsom skiulykke (Privatfoto) Sport og Spil Dansk skistjerne flækkede kraniet: Jeg skulle have været død

0 kommentarer
Vis kommentarer