Blev kun 17 år: Stort norsk håb er død

Hun har deltaget i World Cuppen og ungdoms-VM og var et stort håb til OL 2022 i Beijing, men nu er norske Thea Kleven død i en alder af blot 17 år

Den norske skihopper Thea Kleven var et håb frem mod OL 2022, men er nu afgået ved døden. Arkivfoto: AP
Den norske skihopper Thea Kleven var et håb frem mod OL 2022, men er nu afgået ved døden. Arkivfoto: AP

Skisport er kæmpe stort i Norge, og torsdag er sportsnorge ramt af en forfærdelig tragedie. Det melder Norges Skiforbund.

Den blot 17-årige skihopper Thea Kleven, der har deltaget i World Cuppen og ved ungdoms-VM og var tiltænkt en stor rolle ved OL i 2022, er nemlig afgået ved døden.

- Vores tanker går først og fremmest til familien. Samtidig er det vigtigt for mig, at vi gør alt for hjælpe og støtte hendes holdkammerater og folk omkring hende.

- Der er sat ekstra resurser ind for at hjælpe et hold i stor sorg, siger chef for de norske skihoppere Clas Brede Bråten i en pressemeddelelse.

Dødsfaldet skete 17. december blot fem dage før hendes 18-års fødselsdag, men er først meldt ud nu. Der er ingen meldinger om, hvad dødsfaldet skyldes.

- Det her har ramt os alle hårdt, og allerhårdest har de kvindelige skihoppere det. Vi vil aldrig glemme Thea. Hun var med i vores 'Projekt 2022' og havde en lys fremtid foran sig.

- Thea havde alle forudsætninger for at blive en skihopper med internationalt format, og hendes deltagelse i World Cuppen vidner om, hvor stor tro vi havde på Gjerpenkollen-hopperen.

- Nu beder jeg om, at skihopfamilien får fred i en højtid, der er meget anderledes for os, fortæller Clas Brede Bråten.

Trist dag for norsk sport. Arkivfoto. AP
Trist dag for norsk sport. Arkivfoto. AP
 

Det norske skiforbund fortæller, at der ikke vil være yderligere kommentarer fra ledere, trænere eller udøvere, og de beder medierne om at respektere familiens ønske om fred.

Ud over deltagelse i World Cuppen havde skihopperen vundet flere konkurrencer i kontinentalcuppen, der rangerer lige under, ligesom hun blev nummer 16 ved junior-VM i 2017 og nummer 25 året før.

Den kvindelige World Cup i skihop føres i øjeblikket af tyske Katharina Althaus, mens norske Maren Lundby ligger nummer to. Lundby vandt sidste sæson den samlede World Cup og vandt også OL-guld, så Norge har store traditioner inden for skihop - også hos kvinderne.

Vojtech Stursa er kommet i modvind ved OL. Foto: Michal Kamaryt/CTK Photo/Alamy Live News OL 2018 Chokerer med usmageligt foto: Nu undskylder han det hele

Der mangler tilskuere til flere af sportsgrenene - blandt andet langrend. Derfor har OL-arrangørerne lavet tre tricks, så det syner af flere tilskuere på tv. Foto: Ritzau/Scanpix Matthias Schrader OL 2018 Afslører snedigt OL-trick: Sådan bliver tv-seerne snydt

Sport og Spil Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

Sophie Fjellvang-Sølling er forsvundet fra tv-rampelyset og nu kan du få hende som tandlæge. Foto: Jonas Olufson Sport og Spil Ski-stjernen Sophie i karriereskift: Få mig som tandlæge

21 år og tidligere verdensmester, men misser OL med en skade - nu er hun nøgen på forsiden af Playboy OL 2018 Verdensmester missede OL: Nøgen på forsiden

Lindsey Vonn har fået hårde kommentarer efter sin kritik af Donald Trump. Foto: AP Skisport Kritiserede Trump: 'Håber du brækker nakken'