Debatten raser: Se sportskvindens monsterarm

På et foto fra weekenden har den norske skistjerne og mor Marit Bjørgen blottet sin muskuløse overarm

Marit Bjørgen med sin muskelarm, som den så ud i weekenden. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå / Anders Deros)
Marit Bjørgen med sin muskelarm, som den så ud i weekenden. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå / Anders Deros)

Den polske tabloid-avis Super Express har tidligere skrevet, at hun har muskler som en mand.

Denne weekend gjorde den 36-årige norske skisportstjerne Marit Bjørgen comeback i langrendens World Cup, da hun vandt 10 kilometer fri stil.

Efterfølgende har et foto fra målområdet, hvor Bjørgen blotter sin arm taget al fokus - blandt andet i Finland, hvor man efter selv at have haft mange doping-sager i starten af årtusindet nu prøver at få nordmændene ned med nakken.

- Bjørgens muskler er igen blevet et tema blandt dem, der følger langrendssporten, skriver den finske avis Ilta-Sanomat.

Bjørgens muskler i weekenden:

Bjørgens træner Roar Hjelmeseth forsøger dog at tale dramaet ud af de store muskler.

- Jeg synes ikke, at hun ser meget anderledes ud i 2017 end hun gjorde tilbage i 2005. Det er medfødte egenskaber, der gør, at hun har den krop, som hun har, siger Hjelmeset til Dagbladet.

- Som skiløber vil konditionen være det mest afgørende. Samtidig vil der altid være en fordel ved at være stabilt stærk over hele kroppen, siger Hjelmeset.

Therese Johaug får hårde ord med på vejen  fra Lasse Anrell. Foto: AP. Skisport Svinede Norges stjerne: Nu bliver han truet på livet

Jan-Ove Waldner ses her ved OL 2004, hvor han nåede semifinalen - nu er karrieren slut i en alder af 50 år (Foto: AP) Bordtennis Lange køer: Verdens bedste sagde farvel i smerte

Sne og is er der ikke nødvendigvis meget af i området omkring Beijing. Dette billede er taget 6. december. (Foto: AP) Anden sport Sådan ser der ud i december: Favoritter til at holde vinter-OL

Marit Bjørgen er kommet tilbage fra en længere barselsperiode, da hun blev mor i december 2015, og hun er nu en af de store favoritter til VM i finske Lahti i slutningen af februar. Tilbage i slutningen af 2014 var der også opmærksomhed omkring hendes muskler.

- Jeg synes til tider, at der kommer for meget fokus på det. Der sker bare det, at man beholder trøjen på, når der skal tages billeder. Bare for at stoppe debatten, sagde Bjørgen dengang.

- Jeg ser måske stærkere ud end andre, men jeg er ikke mere i styrkerummet. Vi er bare forskellige og musklerne er nemme at se på mig, sagde Bjørgen.

Marit Bjørgen (tv) som vi kender hende med skitøj på. Foto: AP
Marit Bjørgen (tv) som vi kender hende med skitøj på. Foto: AP
 

Også ved en norsk sportsgalla i 2012 blev Bjørgens arm samtaleemne. Dengang var det den tidligere finske landstræner Kari-Pekka Kyrö, der stak til Bjørgen.

- Bjørgens kombination af store muskler, fedtfri krop, høje blodværdier og godt helbred i konkurrence-sæsonen er et umuligt regnestykke med normal træning, sagde Kyrö ifølge norsk TV2, mens Bjørgen svarede hurtigt igen.

- Jeg skammer mig ikke over min arm. Men når det bliver så stort et samtaleemne, så kommer jeg til at tage mere tøj på næste år, sagde Bjørgen her.

- Min arm er ikke så stor igen. Jeg tror bare, at det er en god fotograf. Jeg tror bare, at hun har taget et godt billede. Den er ikke større nu, end den var for ti år siden, sagde Bjørgen.

Bjørgens arm i 2012 ved en norsk sportsgalla (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
Bjørgens arm i 2012 ved en norsk sportsgalla (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
 

Marit Bjørgen har 12 VM-guldmedaljer, seks OL-guldmedaljer og har vundet mere end 70 World Cup-sejre.

Tidligere på året er Norges anden store kvindelige langrendsløber Therese Johaug udelukket efter en positiv doping-test, som nordmændene mener, var en fejl.

Marit Bjørgen så også stærk ud i december:

Danske Morten Hauerbach er mirakuløst sluppet med livet i behold for en voldsom skiulykke (Privatfoto) Sport og Spil Dansk skistjerne flækkede kraniet: Jeg skulle have været død

Sport og Spil Mine børn er vigtigere end OL

155 kommentarer
Vis kommentarer