Efter OL-ydmygelse: Nu stopper legende karrieren

Ole Einar Bjørndalen stopper sin glorværdige karriere

Ole Einar Bjørndalen har vundet sin sidste medalje i skisport. Foto: Ritzau/Scanpix
Ole Einar Bjørndalen har vundet sin sidste medalje i skisport. Foto: Ritzau/Scanpix

Den norske skisport-legende Ole Einar Bjørndalen siger stop i en alder af 44 år.

Det annoncerede han på et varslet pressemøde klokken 11:00.

- Min motivation er umættelig, og jeg vil gerne tage nogle år til, men jeg er i gang med min sidste sæson, siger en rørt Bjørndalen med knækkende stemme.

- Jeg tog beslutningen endegyldigt i påsken. Den har ligget og luret hele vinteren, og folk i mit sundhedsteam har givet udtryk for, at de mener, at det er bedst at stoppe nu.

Vraget til OL
Bjørndalen blev vraget til vinter-OL i Sydkorea i februar og med sin forholdsvis fremskredne alder kommer det nok ikke som det helt store chok, at den levende legende vælger at stoppe karrieren.

Ved den lejlighed kom det frem, at Bjørndalen ikke var enig i afgørelsen.

- Det er hårdt, at jeg ikke kan være til stede. Jeg må næsten vente og se til efter OL, hvordan det er, for det er svært at forestille sig. Denne dag måtte komme en dag, og nu er den her, sagde Bjørndalen til norsk TV2, da det stod klart, at han for første gang siden OL-debuten på hjemmebane i Lillehammer i 1992 ikke kom med til legene.

Mest vindende
Den 44-årige skiskytte vandt sin første internationale medalje i 1992, og siden da har han vundet tilstrækkeligt til at kunne kalde sig alletiders mest vindende skisportudøver.

Ved vinter-OL i Salt Lake City i 2002 snuppede han eksempelvis fire guldmedaljer. Det samme præsterede han ved VM både i 2005 og 2009, og i Sochi i 2014 præsterede han endda at hive to guldmedaljer i land som 40-årig.

Udover meritterne i skiskydning har han også en VM-sejr i langrend på samvittigheden.

Vilde planer i Formel 1: Drastiske ændringer i spil for Kevin og co.

Legende bliver historisk i kæmpe nedtur