Efter spritkørsel: Norsk legende tilbage som vinder

Norske Petter Northug vandt for første gang i præcis et år, da han var bedst på søndagens Tour de Ski-etape

Petter Northug var tilbage i rollen som vinder efter 12 måneders triumf-tørke. (Foto: AP)
Petter Northug var tilbage i rollen som vinder efter 12 måneders triumf-tørke. (Foto: AP)

Efter et turbulent 2014 ser langrendsløberne Petter Northug ud til at være kommet tilbage i skisporet igen.

Nordmanden, der i maj i år kørte galt i sin Audi med en promille på 1,65, vandt søndag et World Cup-løb for første gang i præcis et år, da han sluttede bedst i mændenes 15 kilometer klassisk jagtstart i etapeløbet Tour de Ski.

Northug lå længe i den tunge ende af førerfeltet, men på sidste bakke inden mål satte han spurten ind. Han passerede flere konkurrenter på vej mod mål og endte altså med at komme først i mål i Oberstdorf.

Petter Northug under Vinter OL i Sochi tidligere på året (Foto: AP) Skisport Fængsel og kæmpebøde til norsk OL-stjerne for spritkørsel

- Jeg havde en dårlig position på den sidste bakke, så jeg måtte gå helt uden for sporet, sagde Northug bagefter ifølge NTB.

Sejren bringer Northug i spidsen af løbet efter to etaper. Der skal i alt afvikles syv etaper, og den næste foregår på tirsdag i Val Mustair i Schweiz.

Petter Northug blev i oktober idømt 50 dages fængsel og en bøde på 185.000 norske kroner for spirituskørsel.

Petter Northug er vant til at tage for sig af medaljer ved store stævner. I denne weekend var det dog de våde varer, som iblev ndtaget, og det endte fatalt. (Arkivfoto: AP) Skisport Norsk OL-guldvinder smadrer bilen i fuldskab

Det blev i øvrigt til dobbelt norsk triumf i Oberstdorf, idet kvindernes etape blev vundet af Marit Bjørgen. Hun knuste al modstand og fører nu med hele 1.06 minutter ned til nærmeste konkurrent.

0 kommentarer
Vis kommentarer