Forældre for første gang: Fire måneder senere vandt de begge medalje

Ole Einar Bjørndalen og Darya Domracheva blev forældre til en pige 1. oktober. Fire måneder senere vandt de begge VM-medaljer

Det har vakt stor opsigt, at to af skisportens allerstørste stjerner hos henholdsvis kvindernes og herrernes skiskytter sikrede sig medalje i weekendens jagtstart ved VM i Hochfilzen.

I sig selv er det ikke overraskende, at hviderussiske Darya Domracheva og skiskydningslegendel Ole Einar Bjørndalen sikrer sig en VM-medalje. Det har de gjort mange gange før. Bjørndalen endda hele 25 gange i individuelle discipliner.

Nej, det, der vækker opsigt, er, at det blot er fire måneder siden, at de to blev forældre til en pige ved navn Xenia, og at de alligevel begge to har fundet overskudet til at have en form, der er god nok til at sikre sig en VM-medalje.

Søndag var det først 30-årige Domracheva, der sikrede sig en fantastisk sølvmedalje. Altså blot fire måneder efter hun har presset sin krop til det maksimale i forbindelse med en fødsel.

Domracheva sikrede sig en fornem sølvmedalje, bare fire måneder efter hun er blevet mor for første gang. Foto: AP
Domracheva sikrede sig en fornem sølvmedalje, bare fire måneder efter hun er blevet mor for første gang. Foto: AP
 

Det er blot en måned siden, hun gjorde comeback i sporten, og hendes første løb ved VM var som nummer 27. Men søndag var der gevinst for skistjernen, der altså fik fuld gevinst af sin målrettede mission om at kombinere mor-rollen med at nå formen til VM i Hochfilzen. Hvordan kombinerer man to fortsatte skiskydningskarrierer med den nye forældrerolle, det forklarede Domracheva efter sølvet.

- Vi har forskellige træningsforberedelser og et forskelligt træningsprogram, men så har vi også en børnepasser, som passer godt på hende, mens vi er på skydebanen eller til til løb. Og i morgen (i dag, red.) kommer min mor herned. Nu glæder jeg mig til at komme tilbage til hotellet og kramme og kysse hende, så vi kan fejre medaljen sammen, lød det med et smil fra hviderusseren.

På hotellet kunne mor (og givetvis en sovende datter) så se farmand, 43-årige Bjørndalen, følge op på den 13 år yngre kones succes, da han fik bronze på mændenes jagtstart.

Dermed sikrede Bjørndalen sig den 45. VM-medalje til samlingen. 20 år efter han vandt sin første VM-medalje. En imponerende bedrift, som naturligvis også er rekord i skiskydningssporten!

Altså en fremragende dag for den lille, nye familie, og der var ikke meget, der kunne skyde igennem den norske veteran, efter han nok en gang imponerede alle med sin unikke mesterskabsform.

Suveræne Martin Fourcade fra Frankrig vandt guld. Johannes Tingnæs Bø fik sølv, mens utrolige Bjørndalen sikrede sig bronze (th.). Foto: AP
Suveræne Martin Fourcade fra Frankrig vandt guld. Johannes Tingnæs Bø fik sølv, mens utrolige Bjørndalen sikrede sig bronze (th.). Foto: AP
 

- Det her er en lettelse for hele familen. Det var dejligt at se Darja komme i mål med Xenia i sit skød, sagde Bjørndalen, inden hans konkurrenter tog over i deres lovprisning af den levende legende.

Såleds lød det med et kækt svar fra Bjørndalens landsmand Tarjei Bø, der var blevet nummer ni i samme jagtstart.

- Der er en grund til, jeg ikke har fået børn endnu. Deres datter skal være færdig med skiskydning, før min begynder, sagde Bø grinende og fulgte op:

- Det er bare at hylde Ole i dag- Jeg føler, jeg har sagt alt, jeg kan om ham tidligere Det er bare at søge i arkivet. Alle gloser er brugt. Han er helt utrolig. En legende med stort L. Det er vanskeligt at forstå, hvor stort det er, for man tager det næsten for givet. Jeg ved, hvor svært det er at præstere år efter år, og han har gjort det i 25. Det er vanvittigt, lyder det anerkendende fra Bø.

Både Bjørndalen og Domracheva har flere konkurrencer i sneen, inden de kan sætte masser af tid af til deres fire måneder gamle datter Xenia.

Se også: Skiskytte suspenderet kort før start

Se også: Hvordan kan han afstå? Norsk kæmpestjerne tør ikke kysse kæresten

Se også: Bjørndalen jubler: Vinder medalje nummer 56

Se også: Skistjerne modtog dødstrusler efter russer-kritik

 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere