Forgyldt OL-helt på scoretogt: Hun er for ung til mig

Eddie the Eagle blev verdenskendt for sine håbløse skihop, men nu lever han fint af det

Eddie The Eagle blev en ikonisk personlighed, da han stjal billedet ved OL i Calgary for mere end 30 år siden. Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix
Eddie The Eagle blev en ikonisk personlighed, da han stjal billedet ved OL i Calgary for mere end 30 år siden. Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix

Du finder næppe en værre skihopper - i hvert fald ikke i olympisk sammenhæng - men berømmelsen kan man ikke tage fra Michael Edwards.

Den nu 56-årige englænder kom på alles læber i forbindelse med OL i Calgary i 1988, hvor han på mere eller mindre halsbrækkende facon forsøgte at udføre den klassiske disciplin.

Tyske Bild har mødt ham her mere end 30 år efter deltagelsen i vinterlegene, og han har gang i forretningen, må man forstå.

- Jeg rejser verden rundt og holder foredrag. Om vinteren har jeg mellem 15 og 25 aftaler om måneden. Senest var jeg i Australien, USA, Marokko og på krydstogt til De Kanariske Øer.

- Jeg får mellem 1.500 og 10.000 pund (13.000-88.000 kroner, red.) per optræden. Jeg er overrasket over, at min historie stadig fascinerer mennesker, siger han og fortæller, at hans hovedbudskab er, at man skal kæmpe for sine drømme, for så går de i opfyldelse.

Hvis man ikke har stil, så har man jo ikke noget. Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix
Hvis man ikke har stil, så har man jo ikke noget. Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix
 

Selv drømmer han om at finde kærligheden.

Han har meldt sig til dans i sine bestræbelser på at finde en ny kvinde i livet, efter hans ægteskab gik i opløsning. Hans dansepartner er efter hans udsagn en meget smuk kvinde fra Tyskland, men det bliver ikke hende, som han hopper i armene på.

- Hun er i slutningen af 20'erne og for ung til mig. Ærgerligt, lyder det fra Edwards, der måtte af med en formue, da han blev skilt.

Dyrker han så stadig skihop? Ja, det gør han såmænd. Han har senest sprunget imponerende 18 meter.

Cykling VM-helten overlevede kræft: Lever af søbemad resten af livet

Christian Eriksen kan være på vej til Inter i den italienske Serie A. Foto: LINDSEY PARNABY/Ritzau Scanpix Premier League Transferguru: Storklub i kontakt med Eriksen

Foto: Francois Walschaerts/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Storvask i januar: Storklub vil af med 24 spillere

Jamaicas legendariske bobslæde i aktion under OL i Calgary 1988. Deltagelsen her blev inspiration til Hollywood-filmen 'Cool Runnings'. Foto: AP Sport og Spil Alletiders elendige OL-atleter: Vi griner stadig af dem

6 kommentarer
Vis kommentarer