Hængt ud for sin monsterarm: Jeg bliver træt, ked og skuffet

Marit Bjørgen er ked af den fokus, som hendes arm har taget, og nu bakkes hun op af holdkammerat

Marit Bjørgens arm fortsætter med at få omtale, og det ærgrer hendes selv og holdkammeraten. Foto: Anders Deros / Aftonbladet
Marit Bjørgens arm fortsætter med at få omtale, og det ærgrer hendes selv og holdkammeraten. Foto: Anders Deros / Aftonbladet

Hun har 105 sejre i World Cuppen, 12 gange VM-guld og seks OL-guld, men de seneste uger er det mere hendes kropsbygning, der har ramt overskrifterne.

Et foto af den 36-årige norske langrendsstjerne Marit Bjørgens arm er gået skiverdenen rundt. Nordmanden, der blev mor i december 2015, vandt sidste weekend 10 kilometer fri stil og blev fotograferet under omklædningen i målområdet, hvor hendes muskuløse arm fik finske medier til at insinuere doping.

Nu forsvarer en af Bjørgens holdkammerater hende.

- Vi behøver ikke at kommentere, hvordan vi ser ud. Vi må stoppe med at kommentere hinandens kroppe, siger Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

- Man må have lov til at have den krop, man har. Det bliver helt forkert at snakke og kommentere, om man er for lav eller høj eller tynd eller bred. Alle må konkurrere med den krop, de har, siger Jacobsen.

I weekenden var Bjørgen også selv fremme og kommentere stormen om fotoet.

- Det har fulgt mig, lige siden jeg begyndte at stå på ski. Jeg bliver så træt og ked af det. Jeg bliver skuffet og ked af, at det tages op igen, siger Bjørgen.

- Jeg har levet med det, så længe jeg har konkurreret, og jeg har set sådan ud i alle årene, jeg har været på dette niveau. Det er vel en del af det at være profileret topidrætsudøver. Samtidig er det ikke sjovt at blive mindet om det igen og igen, siger Bjørgen.

Artiklen fortsætter under billederne:

Marit Bjørgen i skitøjet, som vi kender hende. Foto: AP
Marit Bjørgen i skitøjet, som vi kender hende. Foto: AP

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er fast kvinde på det norske stafethold. Foto: All Over
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er fast kvinde på det norske stafethold. Foto: All Over

Bjørgens muskler i weekenden:

Se også: Anklage: Monsterarmen er dopet

Se også: Svinede Norges stjerne: Nu bliver han truet på livet

Se også: Lange køer: Verdens bedste sagde farvel i smerte

Se også: Sådan ser der ud i december: Favoritter til at holde vinter-OL

Ved en norsk sportsgalla i 2012 blev Bjørgens arm samtaleemne. Dengang var det den tidligere finske landstræner Kari-Pekka Kyrö, der stak til Bjørgen.

- Bjørgens kombination af store muskler, fedtfri krop, høje blodværdier og godt helbred i konkurrence-sæsonen er et umuligt regnestykke med normal træning, sagde Kyrö ifølge norsk TV2, mens Bjørgen svarede hurtigt igen.

- Jeg skammer mig ikke over min arm. Men når det bliver så stort et samtaleemne, så kommer jeg til at tage mere tøj på næste år, sagde Bjørgen her.

- Min arm er ikke så stor igen. Jeg tror bare, at det er en god fotograf. Jeg tror bare, at hun har taget et godt billede. Den er ikke større nu, end den var for ti år siden, sagde Bjørgen.

Tilbage i slutningen af 2014 var der også opmærksomhed omkring hendes muskler.

- Jeg synes til tider, at der kommer for meget fokus på det. Der sker bare det, at man beholder trøjen på, når der skal tages billeder. Bare for at stoppe debatten, sagde Bjørgen dengang.

- Jeg ser måske stærkere ud end andre, men jeg er ikke mere i styrkerummet. Vi er bare forskellige og musklerne er nemme at se på mig, sagde Bjørgen.

Bjørgen er nu en af de store favoritter før VM i Lahti i slutningen af februar, hvor landsmandinden Therese Johaug til gengæld ikke er med. Hun røg i efteråret i dopingfælden i forbindelse med forkert indtagelse af astma-medicin, og nu forsøger finske medier at få gjort Norge gjort skyldige i systematisk doping - som Finland blev det i starten af årtusindet.

Bjørgens arm i 2012 ved en norsk sportsgalla (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
Bjørgens arm i 2012 ved en norsk sportsgalla (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)

Marit Bjørgen så også stærk ud i december:

Danske Morten Hauerbach er mirakuløst sluppet med livet i behold for en voldsom skiulykke (Privatfoto) Sport og Spil Dansk skistjerne flækkede kraniet: Jeg skulle have været død

Sport og Spil Mine børn er vigtigere end OL

René Holten Poulsen er et godt eksempel på, at en bestemt træningstype giver en bestemt krop. Foto: Linda Johansen Sport og Spil Formet af sport - sådan ser atleterne ud under tøjet

126 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere