Har smidt tøjet med Wozniacki: Før skammede jeg mig over min krop

Lindsey Vonn er verdens bedste kvindelige skiløber og kæmper for at konkurrere med mændene, men uden for skibakken har hun haft større problemer med selvtilliden og følt sig 20 kilo for tung

Verdens bedste skiløber Lindsey Vonn har haft det svært med selvværdet. Hun har følt sig 20 kilo for tung og har skammet sig over sin krop. Foto: AP
Verdens bedste skiløber Lindsey Vonn har haft det svært med selvværdet. Hun har følt sig 20 kilo for tung og har skammet sig over sin krop. Foto: AP
Følg Sport
Følg Skisport

32-årige Lindsey Vonn er verdens mest vindende kvindelige skiløber nogensinde, og med 77 World Cup-sejre nærmer hun sig også mændenes rekordholder, den svenske legende Ingemar Stenmark med 86 World Cup-sejre.

Hun har også vundet den samlede World Cup fire gange og står med olympisk guld og to VM-guld, og det har givet hende invitationer til diverse arrangementer på den røde løber.

Men her har skiløberen haft det dårligt med sin krop. Det fortæller hun nu tyske Bild.

- Ja, jeg har skammet mig. Jeg har tænkt 'jeg er jo helt forkert her'. Jeg har 20 kilo mere end de andre smukke kvinder. Hvad laver jeg dog her?, siger Vonn til det tyske blad.

Vonn har slidt med dårligt selvværd, og det betød, at hun konstant havde en kamp med sit indre jeg.

- Åh Gud, jeg er for stor. Jeg er for tyk. Jeg måtte overvinde mig selv for at stå det igennem, siger Vonn.


Vonn sammen med Tiger Woods i lidt mere påklædt tilstand. (Video: Splash)

I dag har ski-stjernen det bedre med sig selv.

- Jeg har accepteret, at min krop er min krop. Jeg har haft stor succes med min krop. Den er stærk, og selvom jeg er tykkere, større eller anderledes end film-stjernerne, så er jeg stadig smuk, siger Vonn.

Med årene har hun ændret i sine kostvaner.

- Tidligere vidste jeg overhovedet ikke, hvordan jeg skulle spise. Men nu siger jeg aldrig mere 'det må du ikke spise'. Alt er tilladt for mig, siger Vonn.

Artiklen fortsætter under billederne

Lindey Vonn på den røde løber med Karin Kildow i juli til Kids Choice Sports Awards. Foto: AP
Lindey Vonn på den røde løber med Karin Kildow i juli til Kids Choice Sports Awards. Foto: AP

Lindsey Vonn med kæresten Kenan Smith ved NBC Universal Network i maj 2017. Foto: AP
Lindsey Vonn med kæresten Kenan Smith ved NBC Universal Network i maj 2017. Foto: AP
 

Og noget tyder på, at Vonn er blevet meget gladere for sin krop de seneste par år. I starten af 2016 optrådte hun nemlig blot iført bodypaint med nøgenbilleder i magasinet Sports Illustrated.

- Det var meget svært. Da jeg takkede ja, var det med Caroline Wozniacki og Ronda Rousey, men jeg vidste ikke, at det var bodypaint, har Vonn sagt til Aftonbladet.

- Jeg vidste ikke, om jeg kunne lide det, men jeg tænkte, at hvis de to andre gjorde det, så måtte jeg bare tage mig sammen og også bare gøre det. Da vi kom derhen, var jeg lidt nervøs og ubekvem, men alle fik mig til at føle mig tryg, og det boostede definitivt min selvtillid, sagde Vonn.

Se videoen, hvor Lindsey Vonn bliver bodypaintet:

Også Wozniacki har tidligere fortalt, hvor glad hun er for billederne.

- Jeg føler mig helt nøgen. Men når jeg kigger i spejlet, det er helt skørt, føler jeg det som om, jeg har masser af tøj på, sagde hun i en video i forbindelse med billederne.

- Jeg havde det fantastisk - det var så sjovt. Jeg elsker min kropsmaling. Det har været sådan en utrolig oplevelse. Min yndlingsdel ved at være med i magasinet er de flotte billeder og opmærksomheden fra fyrene, forklarede Wozniacki senere.

Vonn og Wozniacki sammen:

Den nye sæson i alpint skiløb går i gang 29. oktober i østrigske Sölden, og her skal Vonn forsøge at vise formen forud for sommerens helt store mål, der er vinter-OL i Sydkorea fra 9.-25. februar.

I den efterfølgende World Cup-sæson satser Vonn på at få lov til at løbe et enkelt løb mod de mandlige skiløbere. Hun har ansøgt det internationale skiforbund FIS om lov, og de har lovet hende svar i  maj 2018.

- Der er opbakning til forslaget, men vi mangler stadig at få afklaret mange punkter med FIS. Vi er optimistiske omkring de forestående diskussioner med FIS, og det er positivt, at vi nu har et officielt forslag på bordet, som vi kan gennemgå med FIS lyder det fra det direktøren for det amerikanske landshold, Patrick Riml, til Reuters.

Lindsey Vonn stod for første pitch i baseball-kampen mellem Los Angeles Dodgers og Colorado Rockies. Foto: AP
Lindsey Vonn stod for første pitch i baseball-kampen mellem Los Angeles Dodgers og Colorado Rockies. Foto: AP

Lindsey Vonn var i Stockholm til World Cup-løb i 2016. Foto: AP
Lindsey Vonn var i Stockholm til World Cup-løb i 2016. Foto: AP
 

Tilbage i 2012 ønskede Vonn også at konkurrere mod mændene, men dengang blev hun afvist.

Det er da heller ikke alle, der er lige begejstrede for at se Vonn konkurrere mod mændene.

- Kvinderne bokser jo heller ikke mod mænd eller spiller med på mændenes ATP-tour i tennis. Alt dette teater er der kun, fordi fru Vonn vil være med i et bestemt løb mod mændene. Hvorfor tropper hun ikke bare op i Beaver Creek, Kitzbühel eller Gröden? siger Andreas Puelacher, der er leder af det østrigske herrelandshold, til APA.

Han vil ikke have, at Vonn er med i et World Cup-løb hos mændene, da skiverdenen så latterliggør sig selv.

Løbsdirektør hos FIS, Markus Waldner, er ikke helt så skråsikker.

- Jeg personligt har intet problem med, at Lindsey er med. Men hvis hun styrter ved første mulighed, så vil jeg ikke have ansvaret, siger Waldner.

- Men hvordan reagerer de andre kvindelige topløbere, og er det fair, at hun som prinsesse vil sætte sig selv alene i rampelyset, siger Waldner.

VM-heltens vilde forvandling: Smider 21 kilo på to måneder

Storbarmet atletik-stjerne: Vidste ikke jeg blev playboy-bunny

Sviner håndbold-regel: Vil ikke vise, hvad jeg har under shortsene

Vonn selv mener, at når hun kan træne med mændene, så kan hun også godt dyste mod dem i løb, så hun tvinger sig selv ti lat præstere det optimale.

- Mændene siger altid, at jeg ikke kan slå dem. Det ville være fedt for vores sport, og hvor ligger problemet?, har Vonn sagt til AP.

Hun vil gerne møde mændene på yndlingsstykket i Lake Louise.

- Jeg vil med sikkerhed besejre nogle af mændene, og så vil jeg altid kunne lave sjov med dem. Sandsynligvis er det derfor, at de ikke vil dyste mod mig, har Vonn sagt til ESPN.

Lindsey Vonns sluttede i foråret en besværet sæson i midten af marts. En sæson, der blev præget af et uhyggeligt styrt og brækket arm i november, hvorfor hun ikke løb så mange løb, som hun plejer.

Hun nåede dog tilbage og vandt løbet i tyske Garmish, men 2017-sæsonen har været den dårligste resultatmæssigt siden debuten.

- Det har været det mest mentalt drænende, jeg har prøvet. Det er første gang, jeg har haft en skade, der har kunne påvirke hele mit liv. Det har været frustrerende ikke engang at kunne skrive mit eget navn, sagde Vonn om den brækkede arm efter sæsonslutningen.

Efterfølgende fik Vonn restitueret på ferie på paradisøerne Turks- og Caicosøerne tæt på Bahamas.

Om hun også denne vinter skal have taget billeder til Sports Illustrated, men Lindsey Vonns venskab med Caroline Wozniacki er ikke bare tilfældige møder på den røde løber. Tidligere har hun til TV2 Sport fortalt om det dansk-amerikanske venskab.

- Hun er virkelig sød, flink og sjov, og vi skriver sammen hele tiden. Hun er en god veninde, og jeg er glad for, at hun har haft en god sæson. Vi har meget til fælles. Jeg så hende spille ved Wimbledon for nogle år siden, og vi har hængt ud med hinanden i New York, siger Lindsey Vonn, der pointerer, at de to verdensstjerner følger hinandens travle karrierer tæt:

- Ja, selvfølgelig. Hun havde en fremragende sæson for et par år siden og har kæmpet lidt med skader på det seneste, men hendes sæsonafslutning var fantastisk. Jeg følger hende altid, og hun følger mig. Det er et dejligt venskab, sagde Lindsey Vonn til TV2 Sport.

Mens Vonn altså har fået det godt med sin krop, så har hun det stadig svært med at være ensom, hvor hun ikke vil ud af sengen. Det kan du læse mere om her.

Sidste sommer så Vonn glad ud, da hun var sammen med veninderne:

Skidronningen har en tendens til knap så meget tøj foran kameraet:

Forrige sommer gjorde danske Caroline Wozniacki sit til, at Vonn ikke var ensom:

Vonns OL-dragt i 2018:
 

 

Sportsstjerne vil ikke ud af sengen: Jeg er virkelig ensom

 

Wozniacki om nye bikini-fotos: Derfor smider jeg tøjet - igen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+