Historiens mest vindende vraget - får ikke sit 7. OL

Ole Einar Bjørndalen er ikke blevet udtaget til vinter-OL, der ellers kunne være blevet hans syvende

Ole Einar Bjørndalen kommer ikke med til OL i Sydkorea. Foto: Matthias Schrader/AP/Ritzau Scanpix
Ole Einar Bjørndalen kommer ikke med til OL i Sydkorea. Foto: Matthias Schrader/AP/Ritzau Scanpix

Ole Einar Bjørndalen kommer ikke til vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea.

Det slår Norges Skiskytter Forbund og den norske olympiske komité, Olympiatoppen, fast mandag.

Ole Einar Bjørndalen er alletiders mest vindende mandlige skiskytte og vindersports-udøver, og den 43-årige superman er såmænd også forsvarende olympisk mester på sprinten.

Men dårlige resultater - to 18. pladser er hans bedste i denne sæson - har gjort udslaget. Det skulle have været to placeringer i top-12 eller en i top-6, og Bjørndalen er derfor vraget.

– Som elitechef synes jeg, det er synd, at Bjørndalen ikke har klaret OL-kravene, så vi kunne ha oplevet ham på startstregen i et syvende vinter-OL, siger Tore Øvrebø, der er elitechef i Olympiatoppen.

Han kan i stedet se Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Lars Helge Birkeland, Henrik L’Abbe-Lund og Erlend Bjøntegaard repræsentere Norge.

Her er der specielt store forhåbninger til Johannes Thingnes Bø, der med seks sejre i denne sæson er den mest vindende mandlige løber.

Ole Einar Bjørndalen har udover sine 94 world cup-sejre i skiskydning (han har også en enkelt i langrend) 28 guldmedaljer fra VM og OL - og det bliver formentlig ikke til flere, da han forventeligt stopper efter denne sæson.

OL er i fare for legenden over dem alle

Polsk skihopstjerne hopper ind i historiebøgerne