Annonce:
Annonce:

Japansk stjerne triumferer i nytårsskihop

Ryoyu Kobayashi kan blive den første, der to gange vinder alle firebakketurneringens afdelinger i samme sæson

Ryoyu Kobayashi havde marginalerne med sig, da han lørdag vandt nytårsskihoppet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters
Ryoyu Kobayashi havde marginalerne med sig, da han lørdag vandt nytårsskihoppet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters
Annonce:
Følg Skisport

Den japanske stjerne Ryoyu Kobayashi åbnede lørdag 2022 med endnu en sejr efter en meget tæt afgørelse.

I den traditionsrige skihopkonkurrence i Garmisch-Partenkirchen nytårsdag leverede tyskeren Markus Eisenbichler både det længste hop og sammenlagt den længste distance efter to hop til hver.

Men Kobayashi tog med en samlet score på 291,2 efter blandt andet vindkompensation og stilkarakterer en yderst marginal sejr. Eisenbichlers samlede score var 292,0.

Det er Kobayashis anden sejr i firebakketurneringen inden for få dage. Onsdag vandt han også første afdeling i Oberstdorf.

Han er dermed i spil til at gentage sin triumf fra 2019, da han blev den kun tredje hopper i historien til at vinde alle firebakketurneringens afdelinger i samme sæson. Ingen har endnu gjort det to gange.

Annonce:

25-årige Kobayashi leverede varen allerede i første runde, hvor han fløj 143 meter og blot var en meter fra polske Dawid Kubackis banerekord fra sidste års konkurrence.

Eisenbichler nåede som nummer to i første runde ud på 141 meter og havde et stykke arbejde foran sig i anden runde, hvis han ville true japaneren.

Det gjorde tyskeren med et vildt hop på 143,5 meter, der var dagens længste, men få minutter senere gled sejren ud af hans hænder, da Kobayashi hoppede 135,5 meter og overbeviste dommerne med sin stil.

Den 22-årige slovener Lovro Kos blev nummer tre i Garmisch-Partenkirchen og snuppede den tredje podieplads foran nordmanden Marius Lindvik.

Firebakketurneringen er en del af World Cuppen. I den har Kobayashi nu vundet tre afdelinger i træk og i alt fem afdelinger i denne sæson, som startede i november.

Han skubbede med sin sejr lørdag desuden tyske Karl Geiger ned på andenpladsen i den samlede World Cup-stilling.

Annonce:

Firebakketurneringen fortsætter tirsdag med tredje afdeling i østrigske Innsbruck. Sidste konkurrence finder sted i Bischofshofen i Østrig på torsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: