Kæmpe VM-frustration: Ville smadre alt på hotelværelset

Vinder man ikke de medaljer, man håber, er skuffelsen stor

VM blev ikke en succes for Halfvarsson. Foto: LISI NIESNER / Ritzau Scanpix
VM blev ikke en succes for Halfvarsson. Foto: LISI NIESNER / Ritzau Scanpix

Til trods for at Calle Halfvarsson er en kæmpe stjerne i skisportsverden, blev VM i Seefeld en enorm skuffelse.

Årets højdepunkt kastede nemlig præcist nul medaljer af sig til den tidligere VM-medaljetager, og det er noget, der fik frustrationerne op i det røde felt hos Halfvarsson.

- Jeg overvejede at stoppe helt. Afslutte karrieren. Under dagene i Seefeld ville jeg smadre hele hotelværelset, siger han til svenske Expressen.

- Jeg følte, at det var tid til at forlade sporten. At jeg skulle lave noget andet.

Efter sit grusomme styrt i Kulm for tre år siden, er den østrigske landsholdsskihopper Lukas Müller på mirakuløs vis på benene igen efter en hård og omfattende genoptræningsperiode. Foto: Geir Olsen/VG Sport og Spil Blev lam efter skrækstyrt - her går mirakelmanden

Stort pres
Da Halfvarsson gik ind til mesterskabet, var presset stort fra hjemlandet, der forventede medaljer fra den 30-årige skisportsløber. Særligt efter at forberedelserne til VM havde forløbet strygende.

- Sæsonen startede godt. Både under SM (de svenske mesterskaber, red.) og lige før VM havde jeg en god fornemmelse, siger han. Men formen glippede altså, da det virkelig galt i Seefeld.

- Der var mange tanker, om det var det værd. Men jeg synes stadigvæk, at det er sjovt at løbe på ski. Det føles stadigvæk, som om at jeg kan udvikle mig.

Thomas Gravesen på sit elskede stadion i Vejle, hvor folket endelig igen kan komme til Superliga-bold. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Gravesen om sit nye liv: Penge giver frihed - Jeg har masser af frihed!

Dummede sig
Foruden slutrunden gjorde Halfvarsson sig noget uheldigt bemærket udenfor løjpen, da han medvirkede i en musikvideo med den norske satire-gruppe 'Helt Ramm' på norske NRK.no.

Videoen er en sviner til Calle Halfvarssons norske konkurrent Petter Northug, hvor Halfvarsson blandt andet saver en papfigur af Northug i stykker, som der efterfølgende bliver kastet op på.

Calle Halfvarsson fortryder at have medvirket i videoen, der er grovere, end han forventede.

- Jeg var blevet lovet, at jeg kunne få lov til at se den først, men det skete ikke. Jeg sagde under indspilningen, at nogle af tingene ikke var okay.

- Jeg vil gerne undskylde, hvis jeg der er nogen, der ikke synes om det, sagde han efterfølgende.

Østrig har igennem årene haft mange fartdjævle på ski og i bil. Her er Karl Schranz på vej ned under VM i Chamonix. Foto: Alamy Stock Photo Sport og Spil OL-skandalerne vi aldrig glemmer: Dr. Blod i vildt flugtforsøg

Danske Morten Hauerbach er mirakuløst sluppet med livet i behold for en voldsom skiulykke (Privatfoto) Sport og Spil Dansk skistjerne flækkede kraniet: Jeg skulle have været død

Diego Maradona skaber sig på lægterne under VM i Rusland i 2018. Foto: Ritzau Scanpix. Sport og Spil Her er de største kokain-skandaler i sportens verden

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere