Kom med forrykte udtalelser - nu skal skipræsident gå af

FIS-præsident Gian Franco Kasper er kommet i modvind efter kommentarer om diktaturstater og klimaforandringer

Gian Franco Kasper er i den grad kommet i modvind efter sine kommentarer om diktaturer. Foto: Leonhard Foeger/Reuters
Gian Franco Kasper er i den grad kommet i modvind efter sine kommentarer om diktaturer. Foto: Leonhard Foeger/Reuters

Præsidenten for Det Internationale Skiforbund (FIS), Gian Franco Kasper, skal gå af.

Sådan lyder opfordringen fra en række vintersportsudøvere i et åbent brev, efter at den 75-årige præsident er kommet med flere kontroversielle udtalelser.

I et interview med den schweiziske avis Tages-Anzeiger tidligere på ugen sagde præsidenten blandt andet, at OL er blevet for dyrt til, at europæiske demokratier kan afholde det.

- OL er blevet enormt, og derfor formår vi ikke længere at finde kandidater. Det er for dyrt og for stort, sagde han til avisen.

- Diktaturer kan arrangere legene, for de behøver ikke at spørge folket.

- Det er ganske enkelt lettere med diktaturer. Fra et markedsmæssigt perspektiv vil jeg have OL placeret i diktaturer. Så slipper jeg for at være i strid med miljøaktivister, sagde han.

I interviewet blev han også spurgt til, hvilken indflydelse klimaforandringer har på de sportsgrene, der er afhængige af vejret om vinteren.

Gian Franco Kasper omtalte det som "såkaldte klimaforandringer".

Matti Nykänen blev løsladt for vold mod sin tredje kone, Mervi Tapola, i 2005. Hun tog imod ham, men snart var bruddet i gang igen. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Legendens ufattelige liv: Knivstik, strip, porno og fængsel!

- Vi har sne, nogle gange virkelig meget sne, sagde han og fremhævede de kolde temperaturer ved vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

Han har senere undskyldt for sine kommentarer og understreget, at de ikke skulle tages bogstaveligt.

Alligevel er de faldet flere af udøverne for brystet. I et åbent brev skriver interesseorganisationen Protect Our Winters (Beskyt Vores Vintre), at Gian Franco Kasper bør gå af.

Adskillige atleter er med i gruppen, der også tæller forskere, forretningsfolk og snowboardproducenten Burton.

- Den (artiklen i Tages-Anzeiger, red.) bekræfter, hvad vi har vidst fra insidere i årevis. At lederskabet i organisationen ikke vil anerkende videnskabelige beviser, der truer hele branchen, skriver gruppen.

Gian Franco Kasper er i disse dage til stede i svenske Åre, der er vært for VM i alpint skiløb.

Vonn må nøjes med den røde løber i fremtiden. De store konkurrencer er et afsluttet kapitel. Foto: Splash Skisport Skidronning i hjerteskærende karriere-exit

Vonn fik enden på komedie. Foto: Ritzau Scanpix Skisport Av! Ski-stjerne viser blå røv

Pattaya er mest kendt for sine go-go-barer med meget letpålædte damer. Nu kommer der også en ski-kongres til den tropiske by. Foto: Sakchai Lalit/AP/Ritzau Scanpix Skisport Ski-pampere flytter kongres til sex-paradis

Alle biler skal være med, når lamperne slukkes, fordi folkene bag Formel 1 gerne vil have så mange biler med på billedet (Foto: jan Sommer) Sport og Spil Ny sæson står for døren: F1-reglerne du måske har misset

Benedikt Röcker bløder stadig efter sidste sæsons store skuffelse i Superligaen. Mareridtet i Horsens vil altid sidde i ham. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Brøndby-anfører: 'Guld-kollaps vil sidde i mig resten af livet'

Festglade Ronaldinho fik indskrevet i sin kontrakt med Flamengo, at han havde lov til at gå ud to aftener om ugen. Foto: Vanderlei Almeida/Ritzau Scanpix Sport og Spil Fodboldens skøreste aftaler: Madlavningskursus, LEGO-huse og vægtbøder

18 kommentarer
Vis kommentarer