Kommentatorers mareridt: Måtte kommentere uden billeder

Et svensk kommentatorpar fik lørdag morgen sin sag for, da tv-signalet svigtede fra et World Cup-langrendsløb i Østrig

SVT's skikommentatorpar, Niklas Andersson og Mattias Svahn, var lørdag morgen på en både usædvanlig og utaknemmelig opgave.

Andersson og Svahn måtte nemlig kommentere fra langrendsløbet Kaiser Maximilian Lauf, som er en del af World Cuppen, helt uden at kunne forholde sig til tv-billeder fra begivenhederne i Østrig.

Kommentatorparret måtte servere langrend til de svenske tv-seere kun ved hjælp af et GPS-signal, der viste hvor løberne befandt sig på ruten.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Årsagen til de manglende tv-billeder var et voldsomt snevejr, som havde ramt startområdet ved østrigske Seefeld. Derfor kunne tv-helikopterne ikke gå i luften, ligesom der var knas med sendeforholdene fra scooterne, der fulgte langrendsløberne på jorden.

Det var denne GPS-grafik, der ikke fungerede efter hensigten
Det var denne GPS-grafik, der ikke fungerede efter hensigten

Derfor måtte Niklas Andersson og Mattias Svahn altså forholde sig til en GPS-grafik, der viste løberne på ruten, men denne fungerede heller ikke optimalt, da grafikken længe viste, at norske Öystein Pettersen var i spidsen.

Den oplysning holdt dog ikke vand, da SVT var direkte igennem på telefonen til holdlederen fra Team Lager 157, Anton Jernberg. Jernberg kunne berette for de stakkels kommentatorer, at tjekken Lukas Bauer altså lå i front med 50 sekunder.

- Åh, det er helt nye oplysninger. Det kan være, hans GPS ikke fungerer, lød det opgivende fra Niklas Andersson ifølge Aftonbladet.

Efter tre timer uden tv-billederne vendte lykken for SVT, og Andersson og Svahn fik til slut fornøjelsen af at kommentere spurten fra løbet med billeder.

Norske Anders Nygaard vandt i øvrigt spurten.

Se også: Stjerne afslører skadens sande omfang: Så alvorligt er det

Se også: Drama: Sikerhedsclip fejlede i luften

Se også: Sportsstjerne vil ikke ud af sengen: Jeg er virkelig ensom

Se også: Skistjerne modtog dødstrusler efter russer-kritik

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere